ΣΣ: Αν και δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για την εγκυρότητα της πηγής ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει μια σοβαρή έρευνα για το περίεργο καλοκαίρι του 2015 και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί

 

H ώρα της απόδοσης ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls ίσως έχει φτάσει, μετά τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Η έρευνα άρχισε μετά από αναφορές πολιτών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό της έσχατης προδοσίας. Ουσιαστικά στο «στόχαστρο» της έρευνας βρίσκεται η περίοδος που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών τους οποίους εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να επιβάλει ο Γιάννης Στουρνάρας καθώς σε άλλη περίπτωση θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και θα είχαμε εικόνες… Αργεντινής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Μάλιστα ηδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.

Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας με βάση τις αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες προσκρούσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης , τότε η έρευνα με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει και για αυτό το σκέλος η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης, επαφίεται πλεον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή , ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υπόθεση στο αρχείο.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σήριαλ αυτό καθώς θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι πρωταγωνιστές της… τραγωδίας, και κυρίως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος έχει παραδεχθεί το «σχέδιο Β» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αλλά θα πρέπει να ερευνηθεί κι αν η επιλογή της κυβέρνησης για δημοψήφισμα έφερε τα capital controls.

ΠΗΓΗ: http://www.newsonly.gr/koinonia/arthro/ereuna_akomi_kai_gia_esxati_prodosia_gia_ta_capital_controls-130545702/

Αφήστε μια απάντηση