Δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτοκτόνησαν τις τελευταίες ημέρες για οικονομικούς λόγους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως ένας πήδηξε από το μπαλκόνι φορώντας την στολή του. Οι πριμαντόνες της τηλοψίας και τα φλογερά ιστολόγια ασχολήθηκαν βέβαια περισσότερο με τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχω όμως τόσους φίλους εν ενεργεία κι αποστράτους, που ξέρω όσα χρειάζεται. Ξέρω τις διπλές και τριπλές μειώσεις που υπέστησαν αντίστοιχα, σε ποσοστό μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο.

Η Πατρίδα, στην οποία ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστη, στα πρακτικά ζητήματα εκφράζεται μέσα από τα όργανα του κράτους, τα οποία κατευθύνουν οι εκάστοτε ηγεσίες. Από την έναρξη της κρίσης και μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με συνέχεια την παρά φύσιν τυχοδιωκτική ένωση των Συριζαίων και των ΑνΕλ, κάνουν την Πατρίδα να φαίνεται σαν κακιά μητριά στα παιδιά της, που δίνουν γι’ αυτήν την ζωή τους στον πόλεμο αλλά και στην ειρήνη.

Για να προλάβω κανέναν αδιάβαστο, τα λέω και τα γράφω με πολύ οξύ ύφος, χρόνια τώρα και ακόμη πιο έντονα όταν η ΝΔ ακολούθησε την πεπατημένη, συνεχίζοντας το κούρεμα των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών με το αλυσοπρίονο.

Ο λόγος που μπλε, πράσινοι και μπορδοροδοκόκκινοι συμπεριφέρονται έτσι στους Φύλακες της Πατρίδας είναι απλός. Όλοι, διακομματικώς, θεωρούν πως δεν έχουν περιθώριο αντίδρασης. Σου λέει «σούζα θα κάτσουν, τι θα κάνουν; Θα πάρουν το μεσημέρι τον πετσοκομμένο μισθό και το πρωί πάλι προσοχή θα μας βαράνε, όταν θα πηγαίνουμε με το κουστουμάκι στις τελετές». Η δε ΝΔ είχε και έχει μια επιπλέον ψευδαίσθηση, πως η ψήφος των στελεχών είναι δεδομένη, πως θα γκρινιάξουν αλλά πάλι θα μπουν στην γραμμή να ψηφίσουν τα αρχοντόπουλα με τα βελούδινα χέρια, που κατά κανόνα υπηρέτησαν Χειριστές Στυλό Bic στην Γκομενοφυλακή, βορειοδυτικώς της εξέχουσας του Αφιόν Καραχισάρ και των Υψωμάτων του Γκολάν. Για την ακρίβεια φυλούσαν το Da Capo από τους Τσέτες.

Εάν δεν αναστραφεί η πορεία εξαθλίωσης, τότε θα αρχίσουμε να μοιάζουμε ολοένα και περισσότερο σε αφρικανική χώρα. Ίσως να υιοθετήσουμε και στολές τύπου Ουγκάντας, διότι ως γνωστόν, όσο πιο εξαθλιωμένος ο στρατός, τόσο πιο φιγουρατζίδικες στολές, κάτι σαν θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας με πιο πολλά λιλιά αλλά και με μισθό κινέζου Κούλη που τραβάει καρότσι.

Η σαφής θέση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για τις αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πηγάζουν από ιδεολογικά αλλά πρακτικά ζητήματα της κοινής λογικής.

Καταρχήν θα ξαναπώ για πολλοστή φορά πως οι ΕΔ αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας. Όλα να διαλυθούν προσωρινά, να δυσλειτουργήσουν, κάθε άλλος τομέας του κράτους να κλατάρει για λίγο ή πολύ, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται όρθιες, υπάρχει κράτος, η Πατρίδα στέκει ακόμη όρθια και μπορεί να ανακάμψει. Άλλωστε μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας ικανοποιούν το πρώτιστο δικαίωμα των πολιτών και βάση όλων των δικαιωμάτων του και κάθε δράσης: την Ασφάλεια.

Δεν μπορείς να έχεις επενδύσεις, ανάπτυξη, υγεία, παιδεία, πολιτισμικές δράσεις, να διαπραγματεύεσαι για το χρέος, οτιδήποτε, αν δεν υπάρχουν αυτοί που θα διασφαλίζουν την Ασφάλεια στα σύνορα και σε όλη την Επικράτεια. Και κυρίως, χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει ελευθερία. Το κράτος – συμμορία του Ερντογάν είναι δίπλα κι ακονίζει τα νύχια του.

 

Και σφάλλουν σφάλμα μέγα όσοι νομίζουν πως τα στελέχη δεν έχουν τρόπο αντίδρασης και πως είναι δεδομένοι/ες.

Έχουν το απολύτως μη ελεγχόμενο όπλο της ψήφου. Και θυμίζω ξανά, πως στο παραβάν ο καθένας είναι μόνος του.

Κανένα κόμμα δεν διδάχθηκε από την συμπεριφορά της ψήφου των στρατιωτικών, από τα χαστούκια που έριξαν στα μεγάλα κόμματα. Κι όσοι όμως μικρότεροι επωφελήθηκαν και τους πρόδωσαν ή απλά δεν έκαναν τίποτα, θα τιμωρηθούν κι αυτοί.

Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η φροντίδα μας για αξιοπρεπείς αμοιβές και ζωή των στελεχών. Διότι οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, οι εχθροί μας δεν πρέπει ποτέ να νοιώσουν πως είμαστε σε αδυναμία από την οποία μπορούν να επωφεληθούν με μικρό κόστος. Πρέπει πάντα να μας φοβούνται. Όσο περισσότερο γίνεται. Κι αυτό δεν γίνεται με το να συμπεριφερόμαστε στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς σαν αποπαίδια αντί για αυτό που είναι, κομμάτι της αληθινής Αριστοκρατίας, τους προκινδυνεύοντες της Πατρίδας.

Θα πουν μερικοί, από πού θα τα βρούμε; Θα στερηθούμε, θα τα βρούμε από τα τζάκια και τους κολλητούς που διορίσανε στην Βουλή, στα Υπουργεία, στους Οργανισμούς, από αυτά που χαρίζανε στα Μέγαρα των «Μαικήνων» με κρατικό χρήμα. Δώστε μου κι εμένα εκατομμύρια ευρώ να παριστάνω τον μαικήνα του πολιτισμού. Θα τα βρούμε από τις στρατιές των κηφήνων που διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην έχουμε «επιμελητή μουσικής» στα λεωφορεία. Θα σιγοτραγουδάμε μόνοι μας.

Ας βάλουμε ένα μικρό κινητό ένσημο σε κάθε πράξη και συναλλαγή, ένα ελάχιστο χαρτόσημο, που θα πηγαίνει μόνο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα πηγαίνει σε ξένους. Θα πηγαίνει στα αδέρφια, τους φίλους, γείτονες και συμμαθητές μας, σε αυτούς που αγρυπνούν στην προκάλυψη, στις γέφυρες των πλοίων, που πετούν νύχτα στο Αιγαίο αναχαιτίζοντας τους εισβολείς του κράτους συμμορία. Θα πηγαίνει σε αυτούς που πηδούν από αεροπλάνα κι ελικόπτερα, που εκπαιδεύονται στο χιόνι και στον καύσωνα, που οργώνουν βουνά, λαγκάδια, το πέλαγος και τον γαλάζιο ουρανό της Πατρίδας. Και σε όσους το έκαναν όλη τους την ζωή και πρέπει να ζήσουν σήμερα με αξιοπρέπεια. Οι Αξιωματικοί που πολέμησαν τον Αττίλα, ζουν πολλοί από αυτούς, δεν ζητούν κάτι επιπλέον υλικά αλλά η ελάχιστη υποχρέωση μας είναι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής κι όχι να τους πετσοκόβουν δυσανάλογα περισσότερα απ’ ότι σε άλλους.

Όλοι άξιοι που κάνουν καλά την δουλειά τους, όμως σε αυτούς που είναι ταγμένοι να δώσουν και την ζωή τους, και πολλοί την έδωσαν, αξίζει ένα σκαλί φροντίδας παραπάνω.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ μπορεί να απευθύνεται στα στελέχη των ΕΔ χωρίς να χαμηλώνουμε το βλέμμα, διότι όλοι όσοι ανήκουμε σε αυτήν έχουμε περάσει από τις τάξεις τους, έχουμε φυλάξει την Πατρίδα με τα όπλα, ο γράφων για 23 μήνες, άλλοι για σχεδόν όλη τους την ζωή, έχουμε μοιραστεί τις ευθύνες τους και τις συνθήκες ζωής τους. Κυρίως όμως έχουμε την βαθιά ριζωμένη άποψη πως η εθνική και κοινωνική ζωή, η Ελευθερία μας, η προστασία της ταυτότητας του Έθνους μας, ακόμη κι η έξοδος από την κρίση, βασίζονται πρωτίστως σε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με φροντίδα των στελεχών τους και παροχή σε αυτά των υλικών μέσων για να τρέμουν οι εχθροί και να μας σέβονται οι φίλοι.

Φαήλος Κρανιδιώτης

Πηγή: http://emo.gr/2016/10/%EF%BB%BF-den-yparxei-patrida-xwris-enoples-dynameis/

Αφήστε μια απάντηση