Η πολυγαμία είναι «κοινός τόπος» εντός των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Βρετανίας, με τους συζύγους να κάνουν μέχρι και 20 παιδιά με τέσσερις συζύγους, αναφέρει μία εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια ζητά αλλαγή στον νόμο, ώστε οι μουσουλμάνες γυναίκες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο και να μην υφίστανται διακρίσεις.

Παρ’ ότι έχει εδώ και καιρό επισημανθεί ότι η πολυγαμία εμφανίζεται στις μουσουλμανικές κοινότητες, τυπικά αντιμετωπίζεται ως κάτι πολύ σπάνιο.

Ωστόσο, σε μία δήλωση που κατετέθη σε συνέδριο για το Ισλάμ στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Κυριακή, η Βαρόνη Κοξ, μέλος της Βουλής των Λόρδων, απευθυνόμενη στο κοινό ανέφερε ότι η πολυγαμία σε ορισμένες κοινότητες είναι «κοινός τόπος» και ότι, όσο οι γάμοι μεταξύ μουσουλμάνων αποτελούν ισλαμικές τελετές χωρίς κανένα νομικό στάτους για τον βρετανικό νόμο, οι γυναίκες που συμμετέχουν σε τέτοιους γάμους στερούνται παντελώς δικαιωμάτων.

Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώνεται με την αποδοχή της Σαρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία η Βαρόνη Κοξ απεκάλεσε «παράλληλο νομικό σύστημα».

Και εξηγεί: «Σύμφωνα με την Σαρία, ο σύζυγος μπορεί να νυμφευθεί μέχρι και τέσσερις γυναίκες, δεσμευόμενος ότι θα τις υποστηρίζει όλες ανάλογα. Σε πολλές μουσουλμανικές κοινότητες αυτής της χώρας, η πολυγαμία είναι κοινός τόπος, παρ’ ότι ο νόμος απαγορεύει την διγαμία.»

Τέλος, προσέθεσε: «Πολλές γυναίκες σε πολυγαμικούς γάμους, ισχυρίζονται ότι οι σύζυγοί τους απέτυχαν να τους παράσχουν οικονομική υποστήριξη. Ορισμένες μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν ότι αποτελούν μέρος πολυγαμικών σχέσεων, ενώ κάποιες είναι εξαιρετικά δυστυχείς.»

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση