Η πρώτη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινήθηκε πάνω τις εξαγγελίες που είχε κάνει στη χθεσινή του ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

Περί του ακανθώδους και επίκαιρου μεταναστευτικού-προσφυγικού δεν είχε κάνει αναφορά, πήρε όμως θέση σήμερα:
«Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού στη ΝΔ αλλά από εκεί και πέρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το προσφυγικό δημιουργούν ερωτήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το ζήτητμα.

Παρατήρησε όμως πως όταν δεν υπάρχει οργάνωση το κενό το γεμίζει η ξενοφοβία. «Υπάρχουν ευθύνες που βαραίνουν τον αρμόδιο υπουργό και ζητήματα για τη διαχείριση πόρων. Είχαμε μια εκκωφαντική παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιβεβαιώνεται η καχυποψία μας για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό» κατέληξε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στο ίδιο κλίμα είπε ότι «δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του δημάρχου στο Ωραιόκαστρο» και τόνισε «είναι άλλο να κατακρίνουμε δηλώσεις που γίνονται έξω από το πλαίσιο και άλλο να μας στερείται το δικαίωμα να κάνουμε κριτική». «Είχα την ευκαιρία να αλληθωρίσω σε άλλα κοινά αλλά δεν το έκανα, επιχείρησα να δημιουργήσω ένα κοινό μέτωπο. Θα ασκούμε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τη διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Άρα λοιπόν η διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το προσφυγικό, η τωρινή και μελλοντική κριτική της εδράζεται και εστιάζεται στη διαχείριση των σχετικών κονδυλίων.

emo.gr

Αφήστε μια απάντηση