Μέχρι στιγμής, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει δοθεί κάποια νέα ανακοίνωση για τα όσα εκτυλίσσονται στο Ωραιόκαστρο. Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, την πρώτη στα χρονικά των καταλήψεων, η Νέα Δημοκρατία, διά του αρμοδίου Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής, κου Κικίλια, δηλώνει:

«Το πως θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που – με ευθύνη της Κυβέρνησης – παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα. Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας. Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες – μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες.

Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση