Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο πρόεδρος της Ν.Δ ανέφερε πως θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Όπως αναφέρει η «Handelsblatt» -η οποία δημοσίευσε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα της μέρος της συνέντευξης- «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί νέες εκλογές και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως βλάπτει ανεπανόρθωτα την χώρα», αυξάνοντας συνεχώς τους φόρους και οδηγώντας την Ελλάδα σε ύφεση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να χαλαρώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές τους όρους του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Όσον αφορά στο βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης θα βγουν ισχυρότερα από την κρίση και δεν θα «καταρρεύσουν». Παράλληλα όμως υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «αντιμετωπιστεί λαϊκισμός πιο αποφασιστικά» σε όλη την Ευρώπη. Και με δεδομένο τις θέσεις και τις απόψεις του για την Δεξιά και τους εθνικιστές, πιθανότατα ο πρόεδρος της ΝΔ να παραμαίνει συντονισμός στο κεντροαριστερό του πλαίσιο.

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση