Σύμφωνα με τα Αμερικανικά και Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένας 20χρονος Βρετανός, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Αμερικανό υποψήφιο για την Προεδρία.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο FOX, ο Michael Steven Sandford προσέγγισε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ στο Λας Βέγκας, ζήτησε να τον αφήσουν να ζητήσει ένα αυτόγραφο από τον υποψήφιο και στην συνέχεια προσπάθησε να τραβήξει το όπλο ενός αστυνομικού του Las Vegas Metropolitan Police Department. Όταν ο αστυνομικός τον ακινητοποίησε τον ρώτησε τον λόγο για τον οποίο προσπάθησε να κλέψει το όπλο και τότε ο Βρετανός απάντησε πως «ήθελα να σκοτώσω τον Τράμπ» («to shoot and kill Trump»).

Σύμφωνα με τις αρχές ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως είχε προμηθευτεί εισητήρια για την ομιλία του Τράμπ και στην πόλη του Φοίνιξ. Αν αποτύγχανε να τον δολοφονήσει στο Λας Βέγκας, θα προσπαθούσε πάλι στο Φοίνιξ.

Οι απειλές εναντίον του Ντόλαντ Τράμπ είναι κυριολεκτικά χιλιάδες και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την άκρα αριστερά. Σύμφωνα με τις Βρετανικές αρχές, οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας θα συνεργαστούν με τις Αμερικάνικες με στόχο να εντοπίσουν συνεργάτες του νεαρού.

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση