Έπειτα από πολλές έρευνες που έγιναν από ελληνικές και αιγυπτιακές αρχές βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου Egupt Air. Λένε πως πρόκειτε για τρομοκρατική επίθεση. Το αεροπλάνο συνετρίβη στη Μεσόγειο ενω κατευθυνόταν προς το Κάιρο. Οι αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη πληροφορία και μέσω Twitter.
Σε ανακοίνωση της η εταιρεία είπε πως το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας έλαβε επίσημη επιστολή από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου που επιβεβαιώνει τον εντοπισμό του των κομματιών του αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί και εκτελούσε τη πτήση MS804 κοντά στη Κάρπαθο.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν εντοπιστεί σωσίβια που ανήκουν στο αεροσκάφος, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η περιοχή που αρχικώς βρέθηκε το σωσίβιο και στη συνέχεια τα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκεται εντός του FIR Καΐρου. Οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση Search and Rescue η οποία ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό της ατράκτου και άλλων τμημάτων του Airbus αποσύρθηκαν. Για προληπτικούς λόγους όμως δύο ελληνικά ελικόπτερα παραμένουν στην Κάρπαθο και ένα ελληνικό C-130 βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να συνδράμει τις αιγυπτιακές δυνάμεις αν κάτι τέτοιο ζητηθεί από την γειτονική χώρα.
Τη στιγμή που όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir, το οποίο εκτελούσε την πτήση ΜS804 με προορισμό το Κάιρο, ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι πίσω από το δυστύχημα βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος.
Νωρίτερα, ο ιστότοπος Νewsday247 είχε αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση και συντριβή του μοιραίου Aibus. Σε νεότερο δημοσίευμα, η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως Ιρακινός επιβάτης πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν στο εσωτερικό του αεροσκάφους.
Το Νewsday247 προσθέτει ότι το καινούριο στοιχείο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.
Ο ειδικός αεροναυπηγικής Τζέραρντ Φέλντζερ, μιλώντας στους Times του Ισραήλ δήλωσε πως είναι μικρή η πιθανότητα η συντριβή να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.
«Μία σημαντική τεχνική βλάβη -η έκρηξη ενός κινητήρα για παράδειγμα- μοιάζει απίθανη», δήλωσε ο ειδικός, επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούριο, καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις το 2003.
Την ίδια ώρα, ο Φέλντζερ πρόσθεσε πως τα Αirbus A320 έχουν πολύ καλά στατιστικά σε θέματα ασφαλείας, με τον ειδικό να διευκρινίζει πως κάθε 30 δευτερόλεπτα απογειώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο ένα A320.
Παράλληλα, τόνισε πως η EgyptΑir έχει την άδεια να πετάει στην Ευρώπη, και ότι δεν βρίσκεται στη «μαύρη λίστα».

Ο Φέλντζερ, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μοιραίο Airbus να κατερρίφθη από άλλο αεροσκάφος κατά λάθος, αν και πρόσθεσε «πως θα το γνωρίζαμε ήδη αν είχε συμβεί».

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση