Αποκαλύφτηκε η ταυτότητα του βομβιστή της Κωνσταντινούπολης που προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων και τραυμάτισε άλλους 36 ανθρώπους σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο κοντά στην πλατεία Ταξίμ το Σάββατο, 19 Μαρτίου. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης ονομάζεται Μεχμέτ Οζτούρκ, ύποπτος για τη σχέση του με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, το αποκαλούμενο ISIL.
Γεννημένος το 1992, στην Ανατόλια της Τουρκίας, ο Οζτούρκ άνηκε στη λίστα με τους υπόπτους των τουρκικών αρχών που ήταν καταγεγραμμένοι ως «αγνοούμενοι πολίτες που φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία». Οι αρχές αναφέρουν πως κατάφεραν να αναγνωρίσουν το δράστη, ο οποίος βρήκε το θάνατο όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, παίρνοντας δείγμα DNA από συγγενικά του πρόσωπα.
Η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας είχαν από την πρώτη στιγμή εστιάσει σε δύο υπόπτους που σχετίζονται με τι Ισλαμικό Κράτος. Ο πρώτος, ονόματι Σάββας Γιλντίζ, ο οποίος καταζητείται, ενώ ο δεύτερος ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ.
Στο μεταξύ, σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στην Τουρκία, μετά την επίθεση.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση ενώ τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση