Την ζοφερή πραγματικότητα μιας μικρής κοινωνίας η οποία κρύβεται κάτω από το δράμα των προσφύγων και μεταναστών προσπαθούν να ωραιοποιήσουν οι υπεύθυνοι των κέντρων φιλοξενίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού. Σε τρία σημεία στις αναχωρήσεις στο γήπεδο Χόκει και στο γήπεδο Baseball φιλοξενούνται περίπου 4,000 μετανάστες και πρόσφυγες από διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, ήθη και έθιμα δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα.

Σύμφωνα από πηγές του vimaonline.gr, συμμορίες, διακίνηση ναρκωτικών και αλκοόλ συνθέτουν μία τριτοκοσμική εικόνα που συναντάς μόνο σε κακόφημες περιοχές διαλυμένων χωρών τύπου Σομαλίας.

Διακινητές ναρκωτικών απευθείας από τις περιοχές του κέντρου φέρεται να βρίσκουν πολύ εύκολα βαποράκια, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι διαμένουν μέσα στις εγκαταστάσεις και αναλαμβάνουν να προωθήσουν τα ναρκωτικά σε άλλους μετανάστες και πρόσφυγες, με αντάλλαγμα λίγα ευρώ.

Άλλο ένα κύκλωμα πραγματοποιεί ένα ιδιότυπο εμπόριο αλκοόλ πουλώντας στους μετανάστες 2 ευρώ το σφηνάκι. Μόλις πέσει το φως της μέρας και αποχωρούν οι εθελοντές και οι υπάλληλοι από τις ΜΚΟ οι συμμορίες αναλαμβάνουν δράση. Τσιγαριλίκια, αλκοόλ πάνε και έρχονται.

Η εικόνα που αντικρύζει κανείς ειναι τραγική. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, φαγητά και ρούχα πεταμένα. Πολλά περιστατικά τραμαυτισμών και συμπλοκών δεν δημοσιοποιούνται από τους εθελοντές και τις ΜΚΟ, ενω οι υπεύθυνοι εγκαταστάσεων διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά και το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά υλικά καθαριότητας παραπάνω.

Σε αυτές τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις οι συνθήκες υγιεινής ειναι άθλιες καθώς δεν υπάρχουν αρκετα μπάνια και τουαλέτες ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν εκεί. Σύμφωνα με καταγγελίες ασθένειες όπως η ηπατίτιδα και η φυματίωση έχουν κάνει την εμφάνιση τους ενω έχει εμφανιστεί και η ασθένεια της ψώρας.

Η φύλαξη στο κέντρο φιλοξενίας παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ ότι ο χώρος θα φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις παραμένει ελλειπής. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί απλά καταγράφουν τα καθημερινά περιστατικά βίας που προκύπτουν. Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο χώρο εδώ και μέρες έχει αποχωρήσει, ενω οι αστυνομικοί κάθε φορά που αναλαμβάνουν υπηρεσία εκεί κυριολεκτικά κάνουν το σταυρό τους.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση