Μετά το αποτυχημένο εγχείρημα των «Ριζών», ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της δεξιάς πτέρυγας του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, επιβεβαίωσε εχθές μέσω γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού την ανάγκη δημιουργίας δεξιού κόμματος, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία του, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κύριος Μπαλτάκος φέρεται να κινείται με την ίδια συνταγή που προ διετίας ξεκίνησε μαζί με τον τέως βουλευτή ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο. Μιλάμε δηλαδή για ένα λαϊκοδεξιό εγχείρημα, χωρίς σαφή προσανατολισμό ως προς την οικονομία, που στόχο έχει να αλιεύσει δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες και χρυσαυγίτες. Ένα νέο ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή. Όπως και ο ίδιος δηλώνει, η εκλογή Μητσοτάκη ενθαρρύνει αυτήν την σκέψη.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπαλτάκος, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις είναι ήδη προχωρημένες  και ότι στο επόμενο διάστημα των 2-3 μηνών θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για τις επόμενες εκλογές. Είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο κ. Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία, κινείται καθαρά στο κέντρο και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα δεξιό κόμμα και πως εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός.

ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ (;)

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, απέκλεισε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Τέλος, έκανε λόγο για ένα κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.

ΑΤΥΧΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΔ

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η απάντηση ήταν μάλλον ατυχής, καθώς υπαινίσσεται και προσάπτει στον κ. Μπαλτάκο πράγματα, τα οποία έπραξε κατά την θητεία του στην Νέα Δημοκρατία:

[pullquote align=»full» cite=»» link=»» color=»» class=»» size=»»]«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».  [/pullquote]

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση