Κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισε η σύσκεψη του συντονιστικού των αγροτών στην Νίκαια της Λαρίσης και από την ερχόμενη Παρασκευή τα πρώτα τρακτέρ θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Οι αγρότες που προανήγγειλαν αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών, αρνούνται να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση και δημοσιοποίησαν τα αιτήματά τους, τα οποία, εάν δεν ικανοποιηθούν, θα προκαλέσουν μόνιμο έμφραγμα στις συγκοινωνίες και μεταφορές της χώρας.

Με εξαίρεση τους εκπροσώπους του μπλόκου των Μικροθηβών, αλλά και της Νίκαιας, σύμφωνα και με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την ΕΡΤ, η ατζέντα των Αγροτοσυνδικαλιστών περιλαμβάνει:

  • Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
  • Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
  • Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση