Σε ηλικία 104 ετών απεβίωσε εχθές ο Ακαδημαϊκός και κομμουνιστής πολιτικός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος. Γεννηθείς στην Σμύρνη το 1913, ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος πέραν της ακαδημαϊκής του καριέρας, για την οποία πολλά θα ακούσουμε σήμερα και τις ερχόμενες ημέρες, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΕΑΜ, της εγκληματικής οργανώσεως που έστρεψε τα όπλα κατά της πατρίδος, την στιγμή που αυτή προσπαθούσε να αναρρώσει από την βάναυση Γερμανική Κατοχή.

Λίγο αργότερα, το 1945 ανέλαβε την προεδρία του σταλινικού Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Νέων, μίας οργανώσεως που ασκούσε κομμουνιστική και φιλοσοβιετική προπαγάνδα (βλ. εικόνα). Αυτό υπήρξε και η αιτία και για την αποπομπή του από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και τον εν συνεχεία εκτοπισμό του στην Μακρόνησο μέχρι και το 1950.

Προκήρυξη του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Νέων
Ακούγεται σήμερα τόσο αστείο, αλλά είναι τραγικό. Στην τελευταία παράγραφο της ανωτέρω προκηρύξεως διαβάζουμε ότι «Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου μίλησε στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου ο κ. Π. Τζερμιάς με θέμα: «Το δίκαιο στη Σοβιετική Ένωση», ενώ λίγο πιο πάνω επισημαίνεται ότι ο Σύνδεσμος συμμετείχε στους εορτασμούς για την επέτειο της Οκτωβριανής Επαναστάσεως.

Το 1990 είχε προταθεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς, στον οποίον συμμετείχε και το ΚΚΕ, υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πέραν των ανωτέρω, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος στην Δύση της ζωής του, με πολυάριθμα κείμενα και άρθρα του, εναντιώθηκε σε όσους στην παράταξή του προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορική γνώση και να πλήξουν την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα από επιστολή του προς Τα Νέα που αναδημοσίευσε το Αντίβαρο, όταν ο Δεσποτόπουλος συμπλήρωσε το εκατοστό έτος της ηλικίας του, όπου υπερασπίζεται το εθνικό έργο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και αμφισβητεί όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Επανάσταση του ’21 ως ταξική εξέγερση:

[pullquote align=»full» cite=»» link=»» color=»» class=»» size=»»]…η κύρια πηγή έμπνευσης της Φιλικής Εταιρείας και της Επανάστασης υπήρξε ο παραδοσιακός βαθύς πατριωτισμός της γενεάς εκείνης των Ελλήνων και όχι ο Διαφωτισμός…[/pullquote]

Ο Θεός να τον συγχωρέσει!

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση