Πολυάριθμοι Ευρωπαίοι πολίτες, μεταξύ αυτών και ο απόστρατος στρατηγός της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, Κριστιάν Πικμάλ, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των πολλαπλών διαδηλώσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα κατά της μαζικής εισροής μεταναστών.Η σύλληψη του Στρατηγού Πικμάλ, σεβαστής προσωπικότητος της Λεγεώνας, της οποίας υπήρξε και διοικητής από το 1994 έως το 1999, πραγματοποιήθηκε στην διαδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση PEGIDA στο Καλέ, το περασμένο Σάββατο. Αιτία ήταν οι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας, η οποία αποπειράθηκε να ματαιώσει την διαδήλωση.

Το ήδη συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκίμασε την Αστυνομία, καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει από αυτήν τον Πικμάλ. Οι διαδηλωτές πορεύονταν στο κέντρο του γαλλικού λιμανιού με πανό και συνθήματα, άλλοτε φωνάζοντας «Αυτό είναι το σπίτι μας» και άλλοτε ψέλνοντας τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Ο γάλλος στρατιωτικός ήταν αυτός που οργάνωσε αυτήν την πρωτοβουλία με την υποστήριξη της PEGIDA. Μίλησε στο πλήθος, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που χρίζουν σεβασμού και ένα από αυτά είναι η Μασσαλιώτιδα όταν ψάλλεται». Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, ο Πικμάλ είπε: «Η Γαλλία καταρρέει. Λυπάμαι που λαμβάνετε τέτοιες διαταγές. Είστε αναγκασμένοι να υπακούετε στις εντολές σας, όμως κανείς δεν σας υποχρεώνει να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γαλλία έχουν απαγορευθεί οι δημόσιες συγκεντρώσεις από την σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας κι έτσι ο Πικμάλ παραπέμφθηκε για «συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση, η οποία δεν διαλύθηκε μετά από προειδοποίηση». Την Δευτέρα θα παρουσιαστεί μαζί με άλλους τέσσερεις συνεργάτες του στο αυτόφωρο, όπου θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Στην περιοχή του Καλέ έχουν τοποθετηθεί 3.700 μετανάστες σε μία κατασκήνωση, γνωστή και ως «η Ζούγκλα». Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μία από τις συνολικά 14 που πραγματοποιήθηκαν πανευρωπαϊκά.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση