Η γερουσία του Βερολίνου διαπραγματεύεται ένα σχέδιο για την ενοικίαση 22 ξενοδοχείων μέσα και γύρω από την πόλη για τους πρόσφυγες, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allmemeine με αναφορά σε πηγή μέσα από τη γερουσία. Το πλάνο αποτελεί τμήμα μίας μεγάλης χρηματοδοτούμενης μίσθωσης 10.000 δωματίων ξενοδοχείων για πρόσφυγες, το καθένα από τα οποία κοστίζει 50 ευρώ τη βραδιά ή 18.000 ευρώ τον χρόνο για πρόγραμμα φροντίδας και ένταξης.

Η Grand City Hotels ή αλλιώς GCH,μια λονδρέζικη φίρμα η όποια κατέχει τα εν λόγω ξενοδοχεέα, πρόκειται να παρέχει στην γερουσία του Βερολίνου 22 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου και των Holiday inn και Wyndham. Δεν είναι άμεσα ξεκάθαρο πόσοι μετανάστες είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν εκεί. Βέβαια οι εκπρόσωποι της γερουσίας του Βερολίνου εξέφρασαν την έκπληξη τους για την αποκάλυψη των παραπάνω σχεδίων αφού δεν είναι προς ανακοίνωση ακόμη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν λέγοντας από την μία, ότι η κίνηση αυτή αποτελεί κατάχρηση για τους φορολογούμενους και από την άλλη χλευάζοντας την αμφιλεγόμενη πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφύγων. Η συμφωνία, εάν επιτευχθεί μπορεί να είναι πολύ συμφέρουσα για την ξενοδοχειακή αλυσίδα GCH, καθώς η κυβέρνηση θα εγγυηθεί ένα ποσοστό πληρότητας της τάξης του 95%. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό το νέο συμβόλαιο καθώς οι κριτικές τονίζουν πως η συμφωνία είναι ανοιχτή στην διαφθορά και την κατάχρηση αφού γίνεται κρυφά με απευθείας αναθέσεις.

Οι αρχές του Βερολίνου έχουν επιτάξει ήδη 50 γυμνάσια και εγκατελελειμμένα κτίρια και γραφεία ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες που συρρέουν στη πόλη. Ακόμη και το πρώην αεροδρόμιο φιλοξενεί εως και 7.000 πρόσφυγες. Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση τροποποίησε έναν νόμο προκειμένου να επιτρέψει την κατασκευή περισσοτέρων καταλυμάτων για τους πρόσφυγες.

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες στέγασης των προσφύγων είναι περιορισμένες και ότι θα ζητήσει ως εκ τούτου περισσότερες εναλλακτικές για την ομαλή απορρόφηση της μαζικής εισροής λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση