Μία Σουηδή καλλιτέχνης αψήφησε το τσουχτερό κρύο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γυμνή έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας στη Γερμανία. Υποστήριζε τα διακαιώματα των γυναικών με αφορμή τις μηνύσεις από περισσότερες από 100 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση την Πρωτοχρονιά.

Η Milo Moire, καλλιτέχνης και μοντέλο με έδρα το Ντίσελντορφ, κρατούσε μία πινακίδα κατά την διάρκεια της επίδειξης της η οποία έγραφε : «Σεβαστείτε μας! Δεν είμαστε θήραμα ακόμη και αν είμαστε γυμνές.» Η 32χρονη που έχει ισπανική και σλοβενική καταγωγή, δήλωσε πως επηρεάστηκε από τα γεγονότα που συνέβησαν στις 31 Δεκεμβρίου. Αποφάσισε λοιπόν να ενθαρρύνει τις γυναίκες να συνεχίσουν να ζουν στο πλαίσιο που όριζε ο μέχρι σήμερα τρόπος ζωής τους και να απαιτήσουν να μην αντιμετωπίζονται σαν «αντικείμενα του σεξ».

Βέβαια δεν νιώθουν όλοι τόσο ασφαλείς όσο η Moire. Στοιχεία δείχνουν πως μετά την απάφαση της Άγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν καθημερινά, οι πωλήσεις αντικειμένων ασφαλείας, όπως σπρέι πιπεριού, έχουν εκτοξευθεί. Ο πληθυσμός είναι ανήσυχος, ιδιαιτέρως οι γυναίκες εναντίον των οποίων έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις, οι πιο πολλές από ξένους μετανάστες και αιτούντες ασύλου. Η έλλειψη ωστόσο επαρκών στοιχείων εμπόδισε την αστυνομία να οδηγήσει τους παραβάτες στη δικαιοσύνη αφού οι μάρτυρες απειλήθηκαν όταν εκλήθησαν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Γυμνή Σουηδέζα στο κέντρο της Κολωνίας
«Σεβαστείτε μας! Δεν είμαστε θήραμα ακόμη και αν είμαστε γυμνές.». Αυτό έγραφε το πλακάτ της τολμηρής Σουηδέζας.

Αυτή η ανεπάρκεια της αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του αρχηγού Wolfgang Albers ο οποίος κατηγορήθηκε επίσης πως επεχείρησε να προστατεύσει τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ενεπλάκησαν στις επιθέσεις. Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη πως σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών και να θεσπίσει σχετικούς νόμους ώστε να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση