Φίλος και συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη σχολή αποκάλυψε πως ο Βαγγέλης βασανιζόταν από συμφοιτητές του. Είχε προειδοποιήσει την υπεύθυνη της Εστίας πως «αν δε τον προσέξουν, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ίσως και να τον σκοτώσουν». Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στοιχεία από τη δικογραφία δείχνουν ότι η διεύθυνση όντως είχε ενημερωθεί για τα βασανιστήρια του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Ο συμφοιτητής του αναφέρει: «Τέσσερις μήνες αφότου γνώρισα τον Βαγγέλη, είδα πλέον ένα Βαγγέλη που έσβηνε. Οταν λέω έσβηνε, εννοώ ότι έχανε το λαμπερό του χαρακτήρα και το γέλιο του. Είχε γίνει πιο απόμακρος, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, ήταν σε άλλο κόσμο. Αυτά μπορούσε εύκολα να τα καταλάβει κάποιος που είχε γνωρίσει τον Βαγγέλη στην αρχή, σε σχέση με τους επόμενους μήνες». Ρωτώντας, έμαθα ότι συγκεκριμένα πέντε άτομα του έκαναν καψώνια και αυτός ήταν ο λόγος που είχε αλλάξει η συμπεριφορά του.

 Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο το οποίο έχει ως τίτλο «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνετε πριν το τέλος του». Το περιεχόμενο του βίντεο έχει μέσα βασανισμούς τους οποίους είχε υποστεί ο Βαγγέλης.

Ο Βαγγέλης δύο ημέρες πριν εξαφανιστεί είχε εκμυστηρευτεί στο συμφοιτητή του το δράμα που ζούσε, όπως δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο.

Mία από τις καταθέσεις που έγιναν στην Αστυνομία μία συμφοιτήτρια του είπε πως δύο εβδομάδες πριν πεθάνει ο Βαγγέλης μία ομάδα από φοιτητές του επιτέθηκαν. Στη κατάθεση της είπε: «Εκείνο το βράδυ άκουσα φασαρία […] έμαθα ότι χτυπούσαν το Βαγγέλη. Κάποια στιγμή ο Βαγγέλης προσπάθησε να ξεφύγει και τότε ένας από την ομάδα του πέρασε μία μπλούζα από το λαιμό και το τράβηξε ξανά πίσω στο δωμάτιο στο οποίο τον είχαν. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Βαγγέλης τους είπε «αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω».

Λίγες μέρες πριν το θανατό του εμφανίστηκε στη σχολή ο Κρητικός που απ’ ό,τι είπαν τραμπούκιζε συχνά το Βαγγέλη το προηγούμενο χρόνο. Ο άνθρωπος αυτός είχε τελείωσει τις υποχρεώσεις του στη σχολή και του είχε απαγορευτεί η είσοδος. Όταν ο Βαγγέλης έμαθε ότι ο Κρητικός επισκέφθηκε τη σχολή φρόντισε και κρύφτηκε στο δωματιό του.

Φωτογραφίες που εμφανίστηκαν από το θανατό του δείχνουν ότι μάλλον δεν ήταν αυτοκτονία. Στο δέξι του χέρι φαίνεται ο βραχίωνας να είναι σπασμένος, η μπλούζα του σηκωμένη και η σορός του άθικτη απο το στήθος και κάτω. Το τραύμα από το χέρι του φαίνεται να είναι καλυμμένο από τη μπλούζα του. Ο ιατροδικαστής μελέτησε τις φωτογραφίες και είπε χαρακτηριστικά: «Το κάταγμα που είχε στο χέρι του είναι ένα στοιχείο που θέλει περισσότερη διερεύνηση». Οι πληροφορίες αυτές δεν αφήνουν το φάκελο του άτυχου φοιτητή να κλείσει και ξεκινούν νέα ερωτήματα. Ο θάνατος του ήταν όντως αυτοκτονία ή μήπως δολοφονία;

Αφήστε μια απάντηση