Όποιος νομίζει ότι τα έχει ακούσει όλα ας ακούσει κι αυτό: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως όποιος σκοτώνει δεξιούς είναι ανθρωπιστής και ότι η «17 Νοέμβρη» ήταν μία οργάνωση με ανθρωπιστικούς στόχους.

Σε ομιλία του για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο βουλευτής Ηλείας κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τη παράσταση στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ που είχε βασιστεί στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού και στα πρακτικά της δίκης της «17 Νοέμβρη».

Έχουμε επανειλημμένως στο παρελθόν διαβάσει στην «Αυγή» άρθρα στελεχών του κυβερνόντος κόμματος που αναφέρουν ότι το πέρασμα στον σοσιαλισμό προϋποθέτει αρκετές «ποσότητες» βίας. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε είναι ότι σε αυτές τις «ποσότητες» συμπεριλαμβάνονται και δολοφονίες. Ο κύριος Μπαλαούρας μας ενημέρωσε λοιπόν ότι στο πλαίσιο της επιβολής των αριστερών ιδεοληψιών η δολοφονία είναι «ανθρωπιστική πράξη».

Για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ ο φόνος ενός δεξιού αποτελεί ανθρωπιστική πράξη γιατί το συγκεκριμένο άτομο είναι εμπόδιο στην εφαρμογή του σοσιαλισμού.

Παρακάτω η απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Μπαλαούρα στον ΒΗΜΑ FM:

[pullquote align=»full» cite=»» link=»» color=»» class=»» size=»»]«Για το κατέβασμα του έργου χθες, νομίζω απ’ ό,τι κατάλαβα ότι έχετε δίκαιο. Δεν σας άκουσα πολύ, δηλαδή είναι πολύ άσχημο πράγμα. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάσουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται.(ερώτ.: Το ίδιο δικαίωμα θα έχει ένα έργο βασισμένο σε μαρτυρία του Ρουπακιά;) Τυπικά έχει δικαίωμα, αλλά κοιτάξτε να δείτε εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, όταν προάγεις ας πούμε την βία και ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη βία, την φασιστική… Με ποια έννοια λέω ανεξέλεγκτη; Ότι μιλάς, ας πούμε, για εθνοκαθάρσεις κτλ. (ερώτ.: Η διαφορά με τον Ξηρό ποια ήταν;) Είχε μια άλλη ταυτότητα, κακώς, δεν υποστηρίζω τίποτα. Δεν είναι το ίδιο. Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν. Ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο, δεν είναι ο κακός ο συγκεκριμένος, που είναι ο τραπεζίτης, ο καπιταλιστής. Απλώς η αξία είναι ριζικά αναφαίρετο δικαίωμα, αλίμονο, δηλαδή ο άνθρωπος οτιδήποτε και να ‘ναι, δεν μπορείς να σκοτώσεις. Και δολοφόνοι ειδεχθείς, ας πούμε κτλ., δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης μάλλον. Αλλά λέω άλλο πράγμα: κακώς είχαν ένα σκεπτικό, που δεν στέκει με τίποτα, όμως είχαν μια διαφορετική αντίληψη. Δηλαδή, αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις, για κάποια συγκεκριμένα άτομα-κόμβους για να δημιουργήσουνε μια ταραχή, να ξεσηκωθούνε οι μάζες να πάρουν την εξουσία. Οι Δίδυμοι Πύργοι ή το ISIS μοιάζουνε πολύ, με αυτό που έλεγα, με το φασιστικό κίνημα. (ερώτ.: Υπάρχει καλή-κακή, ανεκτή τρομοκρατία;) Όχι, ούτε αυτό είπα, είπα ότι είναι καταδικασμένα αυτά. Μα, πρέπει να κάνουμε κάποιες διαφορές. Διότι, η φασιστική ιδεολογία έχει μία εξολοθρευτική, μαζική αντίληψη των πραγμάτων. Ο Χίτλερ καθάριζε, ας πούμε, όχι μόνο Εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, εκείνο και τ’ άλλο. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά, κατά την γνώμη μου, που βεβαίως μπορεί να μου πείτε ότι και εκείνοι έναν άνθρωπο να σκοτώσουν, πάλι είναι ειδεχθές, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά σαν αντίληψη, δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές».[/pullquote]

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση