Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου το αμερικάνικο υπουργείο αμύνης “μπορεί να επιβεβαιώσει” πως ένα Ρώσικο SU-34 μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον Τούρκικο εναέριο χώρο την Παρασκευή. Ακομή η Ουάσινγκτον συμβούλεψε τόσο την Μόσχα όσο και την Άγκυρα να πάρουν μέτρα για να αποφύγουν την κλιμάκωση.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Mark Wright ανέφερε πως η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί τον τούρκικο εναέριο χώρο και να σταματήσει τις δραστηριότητες που ρισκάρουν μεγαλύτερη αύξηση της αστάθειας στη περιοχή.
Παίρνοντας το μέρος του συμμάχου του ΝΑΤΟ το Πεντάγωνο σημείωσε πως είναι σημαντικό η Ρωσία και η Τουρκία να μιλήσουν μεταξύ τους και να λάβουν μέτρα για την κλιμάκωση.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αμύνης Igor Konashenkov ανέφερε πως οι ισχυρισμοί της Άγκυρας είναι μία μη αποδείξιμη προπαγάνδα, εξηγώντας πως τα ραντάρ ελέγχου του τουρκικού εναερίου χώρου μπορούν να πιστοποιήσουν το υψόμετρο, την γραμμή πτήσης και την ταχύτητα του εναέριου οχήματος, όχι όμως και τον τύπο ή την κρατική εκπροσώπηση.

Αφήστε μια απάντηση