Την περασμένη Παρασκευή συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά. Οι συνθήκες θανάτου του ηγέτη του έπους του ’40 δεν έχουν εξακριβωθεί. Κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά επρόκειτο για δολοφονία ή όχι και πιθανότατα αυτό δεν θα εξιχνιασθεί ποτέ, καθώς αν ίσχυε κάτι τέτοιο υπαίτιοι θα έπρεπε να αναζητηθούν στις συμμαχικές δυνάμεις.

Ο Ιωάννης Μεταξάς γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1871 και απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου τους 1941. Ήταν Έλληνας στρατιωτικός και στη συνέχεια πρωθυπουργός. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Εθνικό διχασμό και το 1917 εξορίστηκε στη Κορσική. Έμεινε στην ιστορία για την αρνητική απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου το 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας ενόψει του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ το όνομά του έφερε και η θρυλική θωράκιση της χώρας μας στα βόρεια σύνορά της, γνωστή ως Γραμμή Μεταξά.

Επιμελώς, ωστόσο, αποσιωπώνται από τον ελληνικό λαό οι βαθιές τομές που έκανε στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, καθώς η Κοινωνική Ασφάλιση, το οκτάωρο και πληθώρα άλλων μεταρρυθμίσεων, απετέλεσαν δικές του καινοτομίες, γερά θεμελιωμένες στο ελληνικό κράτος μέχρι και σήμερα.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση