Συγκινητικό ήταν το άρθρο του Ζαχαρία Ζαχαράκη στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας DIE ZEIT. Αναφερόμενος στις ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με δημοσίευμά του από τον περασμένο Μάρτιο για την διένεξη μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας περιγράφει ένα περίεργο περιστατικό.Συγκεκριμένα, έλαβε ένα γράμμα χωρίς στοιχεία αποστολέως, στο οποίο εμπεριείχοντο 1.000 ευρώ. Εντός του φακέλου, μαζί με τα δύο πεντακοσάρικα υπήρχε μία λακωνική επιστολή γραμμένη με καλλιγραφία, με το εξής μήνυμα:

Αξιότιμε κύριε Ζαχαράκη,

Διάβασα το συγκινητικό άρθρο σας με τίτλο «Άκου καλά θείε Χανς» και θα ήθελα να συμβάλω με μία εισφορά στην γερμανοελληνική συμφιλίωση.

Σας παρακαλώ, να μεριμνήσετε ώστε το συνημμένο ποσό να φτάσει στους κατοίκους της πόλεως των Καλαβρύτων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

ένας συνταξιούχος από την Βαυαρία.

quittung-spende

Ο Ζαχαρίας Ζαχαράκης, αποφάσισε να προωθήσει τα χρήματα στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Δυσκολεύτηκε πολύ να βρει κάποιον αρμόδιο. Ακόμη και κατά διάρκεια της θερινής κρίσεως, που βρισκόταν ως ανταποκριτής της εφημερίδας του στην Αθήνα, δεν μπόρεσε να βρει άκρη. Εν τέλει, μέσα στο φθινόπωρο βρέθηκε κάποιος, ο οποίος έκπληκτος παρέλαβε το ποσό εκδίδοντας και την σχετική απόδειξη προς την γερμανική εφημερίδα.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

One thought on “ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΑΥΑΡΟΣ ΔΩΡΙΣΕ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Αφήστε μια απάντηση