Έχετε ποτέ κάνει μία αντιπαράσταση των ειδήσεων του BBC με εκείνες του Russia Today; Δύσκολο – θα απαντήσουν κάποιοι – καθώς το ελληνικό κράτος παρέχει δωρεάν τις συχνότητές του μόνο σε «δυτικούς» τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι, μέσω των ελευθέρων συχνοτήτων μπορεί κανείς να παρακολουθήσει BBC, TV5, Deutsche Welle, Euronews, αλλά φυσικά όχι RUSSIA TODAY. Δεν είμαι βέβαια σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο πληρώνουν τα συγκεκριμένα δίκτυα για να παίζουν μέσα από τις συχνότητες της DIGEA, όμως κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν πληρώνουν. Κι αυτό, διότι εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από τις συχνότητες που ανήκαν στην ΕΡΤ έπαιζαν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα όπως αυτά.Με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία, έκανα ένα διαδικτυακό ζάπινγκ στο Russia Today, στο Fox Radio και στο BBC. Επεχείρησα να κάνω το ίδιο και με ελληνικά κανάλια, αλλά στην Ελλάδα το βασικό μας πρόβλημα είναι ο Παπαμιμίκος, ακόμη και όταν δίπλα στο σπίτι μας κινδυνεύει να ξεσπάσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στα ψιλά των ελληνικών δελτίων ειδήσεων, αναπαρήχθησαν «αμάσητες» όλες οι ειδήσεις των «δυτικών» δικτύων και όλως περιέργως κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν και η υπερασπιστική γραμμή της Τουρκίας. Ουδεμία σοβαρή ανάλυση υπέπεσε στην αντίληψή μου, όχι από ρωσική ή δυτική, αλλά ούτε καν από ελληνική σκοπιά.

Από πουθενά δεν άκουσα το πιο απλό πράγμα: Είσαι Τούρκος πιλότος και έστω ότι βλέπεις ένα ρωσικό αεροσκάφος να πετάει στον εναέριο χώρο που επιτηρείς. Υπάρχει περίπτωση να ρίξεις το αεροσκάφος με δική σου πρωτοβουλία; Είσαι η Τουρκία και ξέρεις ότι ρίχνοντας ένα ρωσικό αεροσκάφος σε μία φλεγόμενη ζώνη, όπως η Μέση Ανατολή, μπορεί να τσιγκλήσεις έναν κοιμώμενο γίγαντα που λέγεται Ρωσία και που μπορεί να ισοπεδώσει τη χώρα σου μέσα σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει περίπτωση να μην μιλήσεις με τους συμμάχους σου και δη με τους επικεφαλής σου;

Ποιον κοροϊδεύουμε λοιπόν εδώ, ασχολούμενοι με το αν το ρωσικό αεροσκάφος πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο; Κι αλήθεια αν η παραβίαση – κατά τους Τούρκους πάντοτε – διήρκεσε 17 δευτερόλεπτα, τι απόσταση θα έπρεπε να έχει διανύσει ένα αεροσκάφος που πετά με ταχύτητα άνω των 1.300 χιλιομέτρων την ώρα; Σίγουρα όχι μόνο μία λωρίδα τουρκικού εδάφους, πλάτους λιγότερου από 3 χλμ., όπου ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά ότι έγινε η παραβίαση.

Χάρτης του BBC με τις δύο εκδοχές
Με κόκκινο είναι χαραγμένη η πορεία που ισχυρίζονται οι Ρώσοι, ενώ με την σκούρα πράσινη γραμμή βλέπουμε την διαδρομή που υποστηρίζουν οι Τούρκοι ότι ακολούθησε το ρωσικό αεροσκάφος. Το πλάτος της μύτης των τουρκικών εδαφών, από τα οποία υποτίθεται ότι διήλθε το SU-24 είναι λιγότερο από 2,5 χλμ, απόσταση που με την ταχύτητά του διανύει σε 6″ και όχι σε 17″ που ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία είχε έγκριση να ενεργήσει έτσι, αν δεν επρόκειτο για μία προσχεδιασμένη διαδικασία. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, τότε υπήρχε σίγουρα ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν αποκαλύπτεται από τους Τούρκους. Όπως π.χ. η αποκάλυψη θέσεων υποστήριξης ανταρτών του ISIS ή διαδρομές των κλεμμένων πετρελαίων της Συρίας. Έχουν λοιπόν κάθε δίκιο οι Ρώσοι να εικάζουν ότι θέλουν και σε κάθε περίπτωση να παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εκδοχή, από την νεφελώδη ιστοριούλα με την παραβίαση που υιοθετεί ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ Στιλ με τους συμπαθητικούς φίλους του
Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ Στιλ με τους συμπαθητικούς φίλους του, κρατώντας κάποια απομεινάρια από το καταρριφθέν αεροσκάφος. Μπορεί και να μη ζει πια…

Για κακή τύχη των Τούρκων, ο Τουρκμένος αντάρτης που επαίρεται για την εκτέλεση του ενός εκ των δύο πιλότων κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο, φέρεται να είναι ο Τούρκος πολίτης Αλπαρσλάν Τσελίκ Στιλ, στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και υιός του τέως δημάρχου της τουρκικής πόλης Ελαζίγκ. Κι αυτά δεν τα λένε μόνον οι Ρώσοι, αλλά και τουρκικές πηγές. Αν λοιπόν ο ανόητος Τουρκαλάς δεν έσπευδε να ανεβάσει το βιντεάκι με τη σωρό του νεκρού Ρώσου να διαπομπεύεται από τους εκστασιασμένους φουνταμενταλιστές και εν συνεχεία δεν έδινε και συνεντεύξεις σ’ όποια κάμερα βρέθηκε μπροστά του, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους Ρώσους να αποδείξουν ότι ο πιλότος εκτελέστηκε, ότι οι εκτελεστές ήταν Τούρκοι και ότι οι συγκεκριμένοι αποτελούν στενούς συνεργάτες του ISIS και της Αλ Νούσρα.

Ακόμη πιο δύσκολο θα ήταν για τους Ρώσους να αντλήσουν συμπάθεια διεθνώς, αλλά και θράσος. Θράσος, που τους επέτρεψε, σύμφωνα με τα δυτικά μέσα, να βομβαρδίσουν κομβόι με «ανθρωπιστική» βοήθεια, που κατευθυνόταν προς τις ελεγχόμενες από τους ιδίους αυτούς τζιχαντιστές Τουρκμένους περιοχές.

Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι δύσκολο για κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο να μασάει το κουτόχορτο του BBC και των αμερικανικών προπαγανδιστικών μηχανισμών, χωρίς να προβληματιστεί, αν όχι να ενοχληθεί, από τις αρλούμπες του τύπου «η Τουρκία ήταν σε νόμιμη άμυνα». Είχαμε Ίμια εδώ, κύριοι, και σας ευχαριστήσαμε κιόλας. Κι όπως πολύ ορθώς και διόλου προπαγανδιστικώς αναφέρθηκε σήμερα στο Russia Today, τα έτη 2014-2015 οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη ήταν πάνω από 2.500.

Οι συμμαχίες λοιπόν, καλοί μου φίλοι ακραιφνώς δυτικόφιλοι, κτίζονται πάνω στην εμπιστοσύνη. Κι αυτό δεν είναι ρομαντισμός. Είναι μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι παρά την θεωρητική κάλυψη που το ΝΑΤΟ παρείχε στην Τουρκία με δηλώσεις του ιδίου του πλανητάρχου, όλοι οι ηγέτες απαίτησαν αποκλιμάκωση. Και ειλικρινά, δεν νομίζω ότι η γραμμή αυτή θα αλλάξει από τα απροκάλυπτα αντίποινα που υπέστη το τουρκικό «ανθρωπιστικό» κομβόι. Η Τουρκία θέλει να προκαλέσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ώστε να μην χάσει τον έλεγχο της περιοχής, ο οποίος περνά στα χέρια των Ρώσων. Το ΝΑΤΟ όμως δεν ήταν σε θέση μέχρι τώρα να τα βγάλει πέρα στη Λιβύη. Σιγά μην πάει στην Μέση Ανατολή.

[pullquote align=»full» cite=»» link=»» color=»#dc3522″ class=»» size=»»]Κακά τα ψέμματα. Η Τουρκία επέσπευσε απλά το μοιραίο. Έβγαλε την πρίζα από το μηχάνημα υποστήριξης και μαζί με τον έλεγχο που χάνει, ενεργοποίησε ένα ντόμινο εξελίξεων που θέτει σε κίνδυνο εκτός από την αξιοπιστία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τις εμπορικές της συμφωνίες με την Ρωσία και τον τουρισμό της, ο οποίος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους Ρώσους.[/pullquote]

Εμείς ως Έλληνες, καλό είναι να μην χαρίζουμε λευκές επιταγές σε κανέναν. Κανείς δεν θα μας παρεξηγήσει, αν γελάσουμε χαιρέκακα για την νέα περιπέτεια των γειτόνων μας. Πολλώ δε μάλλον, έχουμε γίνει τόσο ασήμαντοι, που κανείς δεν θα δώσει σημασία, αν κάνουμε επίδειξη νομιμοφροσύνης στο ΝΑΤΟ και στον πλανητάρχη. Αντιθέτως, μία ηθική τουλάχιστον υποστήριξη στους Ρώσους δεν θα έβλαπτε. Γι’ αυτό και δεν θεωρώ κακό, που σύμφωνα με τον Λαβρώφ, ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε μαζί του για να του επισημάνει τις υπεράριθμες τουρκικές παραβιάσεις που υφίσταται καθημερινά η Ελλάδα.

Όσο για τα διεθνή μέσα, είναι όλα προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Αν είναι να διαλέξετε «αλήθειες» προτιμήστε αυτές που δεν υποτιμούν την νοημοσύνη σας. Και εν πάσει περιπτώσει, οι Τούρκοι δεν είναι φίλοι μας και δεν είναι Δύση. Είναι αιώνιοι εχθροί, είναι μουσουλμάνοι και κυβερνώνται από έναν αδίστακτο Ισλαμιστή ηγέτη, που υποστηρίζει κρυφά το ISIS, πολεμάει τους Κούρδους που είναι στρατηγικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σ’ αυτόν τον πόλεμο, όπως και τον Άσαντ, μόνο και μόνο για να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην περιοχή. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Παναγιώτης Δούμας
Ο Παναγιώτης Δούμας είναι επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ». Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αρθρογραφεί στην ΕΣΤΙΑ και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Junge Freiheit».
http://www.doumas.gr

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση