ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Η σουηδική κυβέρνηση απαιτεί από τους κατά κύματα εισερχόμενους στην χώρα λαθρομετανάστες να επιστρέψουν στην Γερμανία. «Παραμείνετε στην Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστεύσεως Μόργκαν Γιόχανσεν. Η χώρα του φέρεται να βρίσκεται «σε μία δραματική κατάσταση, η οποία τις τελευταίες ημέρες έγινε ακόμη πιο δραματική».

Αυτή τη στιγμή καταφτάνουν στην χώρα περί τους 2.000 αιτούντες άσυλο ημερησίως. «Έχουμε αγγίξει τα όρια του δυνατού», τόνισε ο Γιόχανσεν. Πλέον δεν υπάρχουν αρκετά καταλύματα στην χώρα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταναστεύσεως, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Ρόστοκ της Γερμανίας περί τους 5.000 παρανόμους μετανάστες, οι οποίοι αναμένουν να επιβιβαστούν σε πλοία που θα τους μεταφέρουν στην Σουηδία.

Μετά την Γερμανία, η σκανδιναβική χώρα αποτελεί έναν από τους πιο προσφιλείς προορισμούς του προσφυγικού ρεύματος. Ανά 1.000 κατοίκους ενεγράφησαν το περασμένο έτος 7,8 αιτούντες άσυλο. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεκάδες λαθρομεταναστών προκάλεσαν ταραχές, αρνούμενοι να εγκατασταθούν σε μία επαρχιακή περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για την ύπαρξη δάσους κοντά σε αυτήν, καθώς και για τον περιορισμένο αριθμό καταστημάτων, όπου θα κάνουν τα ψώνια τους…

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση