Η Βρετανική στρατονομία της βάσεως στην Δεκέλεια της Κύρπου, χρειάστηκε να επέμβει με την χρήση γκλόπ και taser με στόχο να καταφέρει να ελέγξει τους λαθραίους μετανάστες οι οποίοι με χρήση βίας ζητούσαν άμεσα να μεταφερθούν σε χώρες της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα guardian, σε ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής βάσεως επικαλέστηκε γνωματεύσεις των εκπροσώπων των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ, οι οποίες πιστοποιούν, όπως είπε, ότι οι συνθήκες φιλοξενίας είναι καλές σε ό,τι αφορά τροφή και στέγη. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας επίσης ανέφερε στον Guardian ότι οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων είναι καλές και ότι έχουν πρόσβαση σε τροφή, στέγη και τηλεπικοινωνίες, ωστόσο οι λαθρομετανάστες δεν είναι ικανοποιημένοι.

Ένας άραβας λαθρομετανάστης, δήλωσε στο BBC πως η κυβέρνηση της Κύπρου επιθυμεί να τους δώσει άσυλο όμως οι ίδιο δεν συμφωνούν διότι θέλουν να πάνε στην ηπειρωτική Ευρώπη!Εκπρόσωπος των Βάσεων επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ μόνο το επεισόδιο με την πυρπόληση των σκηνών, λέγοντας ότι «τώρα επικρατεί ομαλότητα». Ανέφερε ακόμα ότι οι σκηνές που κάηκαν έχουν αντικατασταθεί.

 

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση