Δεν αρκεί που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξοντώνει τον ελληνικό λαό εξαφανίζοντας την μεσαία τάξη, κλείνοντας επιχειρήσεις, αυξάνοντας τους ανέργους και δημιουργώντας μία λαοθάλασσα εξαθλιωμένων ατόμων. Δεν αρκεί που ανοικτά πλέον καλλιεργείται από κυβερνητικά στελέχη το ταξικό μίσος. Δεν αρκεί που εμπαίζονται οι πολίτες από έναν αμετροεπή, ψεύτη και ανεπαρκή πρωθυπουργό και τους προκλητικούς αυλικούς του.

Όχι, όλα αυτά δεν αρκούν φυσικά. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται το νέο έτος να βγάλει από την κατάψυξη τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτοί αποτελούν την εκλογική της βάση και ακολουθώντας για αυτούς αντίστροφη πολιτική από αυτήν που επιβάλλεται στους λοιπούς Έλληνες. Όπως άλλωστε θα έλεγε και ο κος Σεβαστάκης, «οι αυξήσεις μισθών δεν αφορούν άλλους από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Σαν όμως να μην έφταναν ούτε αυτά, έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Παρασκευόπουλος να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της γελοιότητος και με Υπουργικές Αποφάσεις μεταθέτει λίγες-λίγες όσες καθαρίστριες παρέμειναν σε καθεστώς διαθεσιμότητος παρά τον νόμο Κατρούγκαλου σε θέσεις Γραμματέων και Επιμελητριών στα δικαστικά ιδρύματα της χώρας.

Συγκίνηση
Συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας με τις μπροστάρησες του αγώνα για να εργάζεσαι στο δημόσιο και να αμείβεσαι με 1100 ευρώ την ημιαπασχόληση…

Ξεφυλλίζοντας το δεύτερο κατά σειρά ΦΕΚ μετατάξεων που δημοσιεύθηκε εχθές από το Εθνικό Τυπογραφείο βλέπει κανείς ορισμένα παράδοξα που – αν μη τι άλλο – χρίζουν επεξηγήσεως. Βλέπει δηλαδή άτομα που πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα εργάζονταν ως καθαριστές/καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών, θέση που προϋποθέτει απλά κατά την ορολογία της δημοσίας διοικήσεως ΥΕ (Υποχρεωτική Εκπαίδευση – δηλ. Δημοτικό & Γυμνάσιο) να μετατάσσονται στα Δικαστήρια της χώρας σε θέσεις που προϋποθέτουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση (ΠΕ) ενώ πολύ περισσότεροι σε θέσεις που απαιτούν τεχνολογική εκπαίδευση (ΤΕ).

Αναρωτιέται δε εύλογα κανείς, πέραν του αυτονοήτου που αφορά στην αμφίβολη επάρκεια των συγκεκριμένων υπαλλήλων: Όταν θεσπίζεται νόμος (από τον περασμένο Μάιο), κομμένος και ραμμένος για σένα, που ανακαλεί την διαθεσιμότητά σου και σε επαναφέρει στην θέση, για την οποία αγωνίστηκες στο πεζοδρόμιο και στα δικαστήρια, τι είναι αυτό που σε κρατά να μην επιστρέψεις;

Μήπως η αντικατάσταση της σφουγγαρίστρας από έναν φρέντο και του κουβά από μια πολυθρόνα (για δύο σε ένα); Μήπως ένας αξιοπρεπής μισθός που αναμένεται και να αυξηθεί σε 2-3 μηνάκια; Μήπως ένα πανίσχυρο συνδικαλιστικό σωματείο που θα σε υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων, απαιτώντας παράλληλα και την πρόσληψη άλλων χιλίων κηφίνων σαν κι εσένα και βάζοντας πιπέρι στο στόμα όποιου τολμήσει να ψελλίσει την λέξη «απόλυση»;

Και μήπως όλα αυτά τα ήξερες πολύ πριν δικαιωθεί το «ρίσκο» που πήρες;

IMG_2015_03_08_162
Και φυσικά, αν πει κανείς ότι ενδυματολογικά οι καθαρίστριες ετοιμάζονταν για τα νέα τους πόστα προ καιρού, θα κατηγορηθεί ως ελιτιστής, αλαζών, μισαλλόδοξος, κοινωνικός ρατσιστής κ.ο.κ.

Γνώμη μας; Καλά κάνουν οι καθαρίστριες. Όταν η προηγούμενή τους δουλειά τους απέδιδε 1.066 € μεικτά για τετράωρη απασχόληση, κατά την οποία κατανάλωναν αναλώσιμα αξίας € 20,00 μηνιαίως, λογικό είναι να αναζητήσουν μία εργασία που τουλάχιστον θα ανταποκρίνεται στο πρεστίζ που με τόσο κόπο (;) έκτισαν.

Εξίσου ορθώς πράττει και ο κύριος Παρασκευόπουλος που με την συνδρομή του κυρίου Κατρούγκαλου βάζουν γερά θεμέλια για την επιβάρυνση με Φ.Π.Α. των φόρων. Έτσι είναι. Όποιος επιλέγει να πληρώνει πολλούς φόρους – και το επέλεξε αυτό ο ελληνικός λαός – θα πρέπει να πληρώνει και το τίμημα των επιλογών του. Άλλωστε, και λίπος έχουμε και εύποροι είμαστε. Κακώς ασχολούμαστε με τους 1.000 υπαλλήλους και που η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) υπαγορεύει στον υπουργό να διορίσει. Πολλώ δε μάλλον, είναι παγερά αδιάφορη η επάρκειά τους, από την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να εργαστούν πραγματικά.

Υ.Γ.: Οι περισσότεροι ίσως να γνωρίζετε, ότι οι καθαρίστριες είχαν μονιμοποιηθεί σκανδαλωδώς επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ενέργεια η οποία είχε χαρακτηρισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ο ορισμός των πελατειακών σχέσεων.

Κατεβάστε τα σχετικά αρχεία:

  1. ΦΕΚ_ΝΟΜΟΣ_ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
  2. ΦΕΚ_ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ_ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Παναγιώτης Δούμας
Ο Παναγιώτης Δούμας είναι επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ». Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αρθρογραφεί στην ΕΣΤΙΑ και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Junge Freiheit».
http://www.doumas.gr

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση