Ευρωπαϊκή Δεξιά

Wall Street Journal: Οι συντάκτες αυτού του άρθρου είναι ο Χερτ Βίλντερς, αρχηγός του «Κόμματος για την Ελευθερία» στην Ολλανδία, η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου» της Γαλλίας, ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της ιταλικής «Λίγκας του Βορρά» και ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του «Κόμματος της Ελευθερίας» της Αυστρίας.

Ευρώπη. Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς αυτήν. Σίγουρα, η γεωγραφική οντότητα θα συνέχιζε πάντοτε να υπάρχει. Όμως ο πολιτισμός κινδυνεύει. Εκατομμύρια μετανάστες καταφτάνουν στην Ευρώπη. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο το έχουν ήδη κάνει. Ο Ντόναλντ Τασκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέει ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων και μεταναστών δεν έχει ακόμη φτάσει. Αυτό θα είναι το τέλος της ηπείρου, όπως την γνωρίζαμε.

[pullquote align=»left» cite=»» link=»» color=»#db3522″ class=»» size=»»]Οι αιτούντες άσυλο που πλημμυρίζουν την Ευρώπη είναι κυρίως νέοι άνδρες.[/pullquote]

Η κατάσταση είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Πάρα πολλοί τυχοδιώκτες, πολύ μεγάλος αναλφαβητισμός. Μερικοί από τους μετανάστες είναι πρόσφυγες, όμως η πλειονότητα έρχεται για οικονομικούς λόγους. Οι ευρωπαϊκές μας οικονομίες και τα συστήματα κοινωνικής προστασίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σ’ αυτήν την κατάσταση. Τα ΜΜΕ προτιμούν να εστιάζουν στις οικογένειες και στα παιδιά, όμως οι εικόνες τους δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι οι αιτούντες άσυλο που πλημμυρίζουν την Ευρώπη είναι κυρίως νέοι άνδρες. Πολλοί εξ’ αυτών είναι ανειδίκευτοι.

Το βασικό πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι, εν αντιθέσει με το προσφυγικό κύμα που ακολούθησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτοί οι μετανάστες προέρχονται από χώρες με πολιτισμό εντελώς διαφορετικό από αυτόν της Ευρώπης. Η μαζική μετανάστευση οδηγεί στην διάλυση της πολιτιστικής ταυτότητος στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκή Ενώσεως.

[pullquote align=»right» cite=»» link=»» color=»#db3522″ class=»» size=»»]Χωρίς ταυτότητα δεν υπάρχει πατρίδα. Χωρίς πατρίδα, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ευημερία ούτε δικαιοσύνη ούτε δημοκρατία ούτε ελευθερία.[/pullquote]

Οι πολίτες της Ε.Ε. δεν το δέχονται αυτό. Ενστικτωδώς, αυτοί οι πολίτες είναι πατριώτες. Δεν τους αρέσει να χάσουν την ταυτότητά τους ως άνθρωποι. Δεν θέλουν να παραιτηθούν των πατρίδων τους. Ενστικτωδώς, αντιλαμβάνονται δύο σημαντικές αλήθειες. Πρώτον, ότι χωρίς ταυτότητα δεν υπάρχει πατρίδα. Δεύτερον, ότι χωρίς πατρίδα, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ευημερία ούτε δικαιοσύνη ούτε δημοκρατία ούτε ελευθερία.

Όμως η προσφυγική κρίση έχει εξίσου θορυβήσει τους λαούς της Δυτικής Ευρώπης. Δημοσκοπήσεις και αποτελέσματα εκλογών τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα πατριωτικά κόμματα σαν τα δικά μας αναπτύσσονται θεαματικά.

Στις περιφερειακές εκλογές της Βιέννης την περασμένη Κυριακή, το αυστριακό «Κόμμα της Ελευθερίας» έλαβε το ένα τρίτο των ψήφων. Σε δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία, το «Κόμμα για την Ελευθερία» εμφανίζεται να συγκεντρώνει όσες ψήφους συγκεντρώνουν τα δύο κυβερνόντα κόμματα μαζί. Στην Γαλλία, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «Εθνικό Μέτωπο» θα κερδίσει τις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο. Στην Ιταλία, προ τριών μηνών, η «Λίγκα του Βορρά» αύξησα αισθητά τα εκλογικά της ποσοστά.

[pullquote align=»left» cite=»» link=»» color=»#db3522″ class=»» size=»»]Τα κοινοβούλιά μας έχουν αποδυναμωθεί από τις Βρυξέλλες και έχουν γεμίσει από πολιτικούς που δεν νοιάζονται για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ούτε και της εθνικής ταυτότητος.[/pullquote]

Την ώρα που εκατομμύρια κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκατομμύρια στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι έχουν προδοθεί από τις πολιτικές ελίτ στην Χάγη, στο Παρίση, στη Ρώμη, στη Βιέννη και σε άλλες πρωτεύουσες. Τα κοινοβούλιά μας έχουν αποδυναμωθεί από τις Βρυξέλλες και έχουν γεμίσει από πολιτικούς που δεν νοιάζονται για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ούτε και της εθνικής ταυτότητος. Πολύ συχνά πλέον, αποτελούνται από πολιτικούς που ελπίζουν κάποια ημέρα να επιτύχουν μία διεθνή καριέρα στην Ε.Ε. ή στον Ο.Η.Ε., αφού ολοκληρώσουν την εθνική τους σταδιοδρομία.

Το κενό ανάμεσα στους πολίτες και σ’ αυτούς που τους διαφεντεύουν ποτέ δεν υπήρξε τόσο ευρύ. Πρέπει να κλείσουμε αυτό το κενό, με σκοπό να ανακτήσουμε τον έλεγχο των δικών μας των συνμόρων. Και μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, κινητοποιώντας τον κόσμο να ψηφίσει κόμματα που υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και υπεραμύνονται των εθνικών ταυτοτήτων. Επανάκτηση της Δημοκρατίας: Αυτό είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση