Η εσωκομματική προεκλογική περιπέτεια της ΝΔ έχει έντονη παρουσία στα social media. Ένεκα της απομάκρυνσης τεράστιας μερίδας υποστηρικτών του κόμματος και τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, η ΝΔ το έριξε στα χαμηλού κόστους social networks χωρίς φυσικά αυτό να είναι μεμπτό.

Βέβαια πέραν αυτού θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει μεγάλη σημασία η όλη διαδικασία διότι το τι θα προκύψει και το ποιες συμμαχίες υπάρχουν, θα παίξουν και έναν ρόλο στην ευρύτερη (λέμε τώρα) Δεξιά. Αλλά δε θα το πούμε διότι δεν ισχύει. Η ΝΔ κατάφερε το ακατόρθωτο, έχασε 200.000 ψηφοφόρους, έχασε μεγάλη μερίδα νεολαίων, απέκτησε τεράστιες απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, απέτυχε και στις τρείς τις απόπειρες (θεωρία των δύο άκρων, επιστροφή στις αγορές και αριστερή παρένθεση) και άφησε εκτός κομματικής στέγης συντηρητικούς και mainstream  εθνικιστές που βρίσκονταν στις τάξεις της. Και λογικό αφού επέλεξε να αφαιρέσει το γένος από τις προϋποθέσεις ένταξης στις Ε.Δ, αφού διατυμπάνιζε πως είναι η μεγάλη δύναμη του κέντρου, αφού είχε στελέχη που θεωρούσαν το ηλεκτρικό ρεύμα πολυτέλεια στον 21ο αιώνα, που δήλωναν πως όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ας πουλήσει το ακίνητο του, αφού έκανε φορομπηχτική επιδρομή, αφού φοβήθηκε να αντιμετωπίσει το λαθρομεταναστευτικό, αφού έχει βουλευτές που την μια χρονιά είναι αντι-μνημόνιο και την άλλη μνημόνιο, αφού συμπεριφέρθηκε ως σοσιαλ0φιλελεύθερο κόμμα κλπ κλπ. Έπαψε όχι απλά να εκφράζει όλους αυτούς τους ανθρώπους μα και να τους κινεί το ενδιαφέρον.

Όμως ακόμα και σήμερα που βρίσκεται σε εσωκομματικές εξελίξεις, η ΝΔ είναι τόσο βαρετή και άχρωμη που βαριέται κανείς να γράψει έστω και ένα άρθρο σχετικά. Οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν τόσο βαρετά κλισέ όπως ‘’αλλάζουμε’’, ’’μπορούμε’’, ’’πιστεύουμε’’, ’’όλοι μαζί’’, ‘’τολμάμε’’, ‘’ίσες ευκαιρίες’’ που προκαλούν περισσότερη πλήξη από ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουνγκ. Εμφανίζονται σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, σχεδόν τα ίδια τζάκια, η ίδια ρητορική, τα ίδια επιχειρήματα και οι ίδιες γραφικότητες.  Οι υποψήφιοι είναι πρόσωπα που για τον έναν ή τον άλλον λόγο, όχι μόνο αδυνατούν να ενώσουν τον κόσμο ή να συσπειρώσουν μια τάση, αλλά καταντούν να απολογούνται ή να διστάζουν όταν βρίσκονται σε τηλεοπτικά πάνελ, καθότι δεν αντιλαμβάνονται πως ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν στηρίζει το κόμμα τους. Ο μέσος φιλελεύθερος, συντηρητικός ή Δεξιός, θέλει ένα κόμμα που θα δώσει αγώνα ενάντια στην Αριστερά. Ενάντια στην πολιτική ορθότητα, ενάντια στις προσλήψεις στο δημόσιο, ενάντια στην λαθραία μετανάστευση ή την εξω-ευρωπαϊκή μετανάσευση, ενάντια στα καρτέλ του ΠΑΣΟΚικού κράτους  κ.ο.κ. ΔΕΝ θέλει πολιτικούς που να διστάζουν, που να απολογούνται, που να επιτρέπουν στην πολιτική ορθότητα να τους πατρονάρει. Θέλει λοιπόν ανθρώπους που θα δίνουν αγώνα όχι για να μείνει το κόμμα στην εξουσία αλλά για να μείνουν οι ιδέες του κόσμου στην εξουσία. Όλα αυτά η ΝΔ δεν θέλει να τα δεχθεί, για αυτό και οι 200.000 ψηφοφόροι που έχασε δεν θα έχουν πρόβλημα να την δουν να διαλύεται.

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση