Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν 29 στρατόπεδα τρομοκρατών και άλλες εγκαταστάσεις του Ισλαμικού κράτους.

«Η πολεμική μας αεροπορία, κατά την διάρκεια της ημέρας που πέρασε, κατέστρεψε δύο επιτελικά κέντρα, 29 στρατόπεδα, 23 οχυρωμένες εγκαταστάσεις και διάφορες ένοπλες θέσεις του ISIS», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκωφ, το Σάββατο.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 64 επιδρομές και κτύπησε συνολικά 55 στόχους, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Προσέθεσε δε ότι η ρωσική πρωτοβουλία έχει αισθητά υποβαθμίσει την ισχύ των τρομοκρατικών δυνάμεων στην Συρία.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, τα αεροσκάφη μας κατέστρεψαν τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κέντρα προμηθειών του ISIL», ανέφερε ο Κονασένκωφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιορισθούν αισθητά «η κινητικότητα και η επιθετικότητα» των Τζιχαντιστών, προσέθεσε.

Ο Υποστράτηγος ανέφερε ότι πληροφορίες της ρωσικής αντικατασκοπίας μαρτυρούν ότι μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς οι ένοπλοι έχουν υποστεί μία ισχυρή μείωση των διαθεσίμων τους σε καύσιμα και πυρομαχικά.Σε ορισμένους εκ των τρομοκρατών παρατηρείται πτώση του ηθικού με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης και να μετακινούνται προς Ανατολάς και Νοτιοανατολικά.

Ο Κονασένκωφ δήλωσε, ότι ο αυξανόμενος αριθμός των πολεμικών αποστολών της Ρωσίας στην Συρία οφείλεται στον μεγάλο αριθμό πιθανών στόχων που εξακριβώνονται και επιβεβαιώνονται ως ενεργοί, μετά από εναέρια και δορυφωρική αναγνώριση.

Η Ρωσία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις βαμβαρδισμού στην Συρία την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό την παροχή βοήθειας στις κυβερνητικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον ποικίλων τρομοκρατικών ομάδων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό επέτρεψε στην Δαμασκό να αντεπιτεθεί στην Επαρχία της Χάμα την περασμένη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας πραγματοποίησαν μία 90λεπτη τηλεοπτική συνδιάλεξη, για να συζητήσουν σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων πάνω από την Συρία. «Οι συζητήσεις ήταν επαγγελματικές και εστίαζαν αυστηρά στην εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών ασφαλείας. «Κατά την διάρκεια των συζητήσεων προέκυψε πρόοδος και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί και άλλη συνδιάλεξη με την Ρωσία στο εγγύς μέλλον», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση