Οι Σύροι Κούρδοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν με την Ρωσία. Αυτό θα έθετε στο περιθώριο τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να καταστρέψει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).Σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο, ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας Σαλίμ Μουσλίμ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί τόσο με την Ρωσία όσο και με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Δήλωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με οποιονδήποτε πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, η Ρωσία έχει υποσχεθεί στην κυβέρνηση της Δαμασκού, ότι θα ανταποκριθεί στην παραμικρή τουρκική παρέμβαση στην Συρία, την οποία φοβούνται πολλοί Κούρδοι.

Οι ΗΠΑ, με τη σειρά τους, δείχνουν να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο αυτή τη συνεργασία με την Ρωσία. Αρκετοί Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει στον αγώνα κατά του ISIS, ο οποίος απεδείχθη πολύ δυσκολότερος απ’ ότι αναμενόταν.

Ωστόσο, η Τουρκία φοβάται ότι μία πιθανή υποστήριξη της Ρωσίας προς τους Κούρδους θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη μίας νέας κουρδικής περιοχής κατά μήκος των νοτίων συνόρων και να αποσταθεροποιήσει την Τουρκία. Αυτό πάλι θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίες έχουν ήδη πληγεί ύστερα από ένα αεροπορικό περιστατικό στα τουρκικά σύνορα.

Στις 3 Οκτωβρίου, ένα Ρωσικό Σουχόι Su-30 έκανε ένα σύντομο πέρασμα πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο, λόγω υποτιθεμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν επισήμως συγγνώμη για το συμβάν, αναφέροντας ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και υποσχέθηκαν να αποφύγουν ανάλογα επεισόδια στο μέλλον.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση