Είναι κοινό μυστικό ότι ουκ ολίγοι πολιτικοί έχουν επισκεφθεί, επισκέπτονται και θα επισκέπτονται τις σουΐτες του Χίλτον για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα γεράκια. Αναρωτιόμαστε μάλιστα, αν υπάρχει έστω και ένας πολιτικός που είχε ή έχει φιλοδοξίες που υπερβαίνουν τα αξιώματα του βουλευτού ή και του υπουργού και που έχει αρνηθεί μία τέτοια πρόσκληση. Ας μας τον πουν κι εμάς, να το κάνουμε πρώτη είδηση.

Μπορεί λοιπόν να μην αποτελεί και κάποια εξαιρετική πληροφορία, καθώς δεν αποκλίνει του κανόνος, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι ότι εις εκ των διεκδικητών της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εδέχθη προ εξαετίας μία τέτοια πρόσκληση, μαζί και με άλλους συναδέλφους του από το ίδιο κόμμα, τον Χρήστο Σταϊκούρα και την Έλσα Παπαδημητρίου.

Στην συνάντησή του με δύο πρόσωπα που έφεραν τις κωδικές συντομογραφίες Polcouns (Political Counselor: πολιτικός σύμβουλος) και Poloff (Political Officer: Πολιτικός αξιωματούχος), ο κος Τζιτζικώστας έδωσε πληροφορίες για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην χώρα. Μαζί με τους συναδέλφους του είχαν αναφερθεί μάλλον μειωτικά για την διακυβέρνηση Καραμανλή για τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, για την λαθρομετανάστευση, για την άνοδο του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο ο ο κος Τζιτζικώστας αποκαλεί «το πιο επικίνδυνο κόμμα στην ελληνική πολιτική», ενώ η κα Παπαδημητρίου δεν δίστασε να πει ότι υπάρχουν τέσσερα αξιόπιστα (;) πρόσωπα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ., τα οποία η ίδια προσπαθούσε να φέρει στην Νέα Δημοκρατία.

Εύλογα θα πει κανείς: Και πού είναι το κακό; Ο κύριος Τζιτζικώστας σπούδασε στις ΗΠΑ και εργάστηκε και στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Είναι φιλαράκι τους, τον ξέρουν καλά.

[pullquote align=»full» cite=»» link=»» color=»#dc3522″ class=»» size=»»]Αν αυτές οι συναντήσεις δεν είναι εκ του πονηρού, γιατί είναι διαβαθμισμένες ως «εμπιστευτικές» και πρέπει να παραμείνουν κρυφές για τουλάχιστον 10 χρόνια από την πραγματοποίησή τους;[/pullquote]

Αλήθεια; Δεν είναι κακό να συναντάσαι ως Έλληνας αιρετός αξιωματούχος κρυφά με ανώνυμους εκπροσώπους ξένης χώρας; Είναι καλό να κλαίγεσαι στους Αμερικανούς και να δυσφημείς τον αρχηγό σου και πρωθυπουργό της χώρας σου σε μυστικές συναντήσεις σε σουΐτες ξενοδοχείων με σπιούνους; Τέτοιου είδους «ενημερώσεις», όταν δεν είναι εκ του πονηρού, δεν είθισται να γίνονται σε επίσημο διπλωματικό επίπεδο; Και στο κάτω-κάτω της γραφής, αν αυτές οι συναντήσεις δεν είναι εκ του πονηρού, γιατί είναι «εμπιστευτικές» και πρέπει να παραμείνουν διαβαθμισμένες για τουλάχιστον 10 χρόνια από την πραγματοποίησή τους, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που παραθέτει το RIGHNOW.GR από τα WIKILEAKS; Γιατί δεν έβγαλε τότε ο κος Τζιτζικώστας ένα Δελτίο Τύπου, που να ενημερώνει τον ελληνικό λαό και τα ΜΜΕ για την συνάντηση αυτή; Και εφόσον, όπως διαβάσαμε από τα διάφορα παπαγαλάκια του, πρόκειται για στημένη μηχανή εις βάρος του – λες και οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν κωδικούς στα Wikileaks και αναρτούν ό,τι θέλουν, γιατί δεν μηνύει τους ψεύτες που τον διαβάλλουν;

Ερωτούμε, όπως βλέπετε, πριν βγάλουμε συμπέρασμα. Και όπως είναι γνωστό, δεν είμαστε οι πρώτοι που δημοσιοποίησαν το θέμα, αλλά δεν είδαμε και καμία απάντηση από τους εμπλεκομένους κατά τα WIKILEAKS. Θα βγάλετε καμιά διάψευση κύριοι και κυρίες ή όχι;

Θα επανέλθουμε εάν δεν υπάρξει διάψευση και φυσικά θα δημοσιεύσουμε και την ακριβή μετάφραση της «εμπιστευτικής» αναφοράς.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

2 thoughts on “ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΤΑ WIKILEAKS ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ;

Αφήστε μια απάντηση