Το Βαυαρικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»- (Alternative für Deutschland, AfD), κατέθεσε μήνυση σε βάρος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ την οποία κατηγορεί για «εμπορία ανθρώπων» επειδή επέτρεψε την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην χώρα.

«Η κυρία Μέρκελ παραβιάζει με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων το άρθρο 96 (του ποινικού κώδικα περί εμπορίας ανθρώπων) το οποίο προβλέπει ποινή πέντε ετών φυλάκισης ή πρόστιμο» ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του κόμματος, ο Κρίστιαν Λουτ.

«Ελπίζουμε ότι η μήνυση αυτή θα καταλήξει κάπου, όμως θέλουμε επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η κυρία Μέρκελ παραβιάζει τη γερμανική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία», υπογράμμισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσω της πρωτοβουλίας του κόμματος οι πολίτες «θα θέσουν το ερώτημα αν η ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι προς το συμφέρον τους».Η μήνυση κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου.

O αντιπρόεδρος του κόμματος Alexander Gauland, δήλωσε πω «Η Άγγελα Μέρκελ λειτούργησε ως λαθρέμπορος» και πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος Frauke Petry, δήλωσε πως η ικανότητα της Γερμανίας να απορροφά μετανάστες, έχει φτάσει στο τέλος της.

Το κυβερνών κόμμα έχει ολοένα και περισσότερες διαρροές προς τα Δεξιά, κυρίως λόγω του ζητήματος των λαθραίων μεταναστών. Την ίδια ώρα το Βαυαρικό κοινοβούλιο εξετάζει να κάνει επίσης μήνυση στην Καγκελάριο, εάν δεν λάβει άμεσα μέτρα για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση