Στροφή στην προτίμησή του ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει εντός μερικών ημερών ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης. Αν και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του RIGHTNOW.GR κάποια δήλωση ή ανακοίνωση η είδηση είναι διασταυρωμένη.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Φαήλος Κρανιδιώτης προ μίας εβδομάδος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Επικοινωνία FM» δήλωνε τα ακόλουθα:

Εγώ θα ήθελα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να πάρει μια πρωτοβουλία να ανακοινώσει επιτέλους την υποψηφιότητά του, να λειτουργήσει ενωτικά διότι βλέπω ότι κάποιοι επιδιώκουν μια πόλωση με επιθέσεις υβριστικές και το θεωρώ κακό αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη θα προσθέσει για τον Άδωνι Γεωργιάδη:

Τον έχω επαινέσει για τη δουλειά του στο υπουργείο, για την εργατικότητά του, όμως υπάρχουν κάποια θέματα ύφους, τρόπου.

Μόλις προχθές, στις 4 Οκτωβρίου, στο άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραφε:

Πήρα καθαρή θέση. Δεν θα μπορούσα να μην πάρω. Υπέρ του Βαγγέλη. Παρότι κάτι ανόητοι με τσιτάτα περί μουσαφίρηδων έσπρωχναν αλλού το θυμικό μου. Τα κριτήρια όμως πρέπει να είναι πολιτικά. Ο Κυριάκος ήταν καλός υπουργός, μεθοδικός, μου λένε ο καλύτερος στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι. Ομως είναι πιο αριστερά στα εθνικά απ’ όσο θέλω και πιο νεοφιλελεύθερα στα κοινωνικά-οικονομικά απ’ όσο θέλω. […] Ο Αδωνις, που ακόμα τρέχει , είναι μαχητής, εργατικός, έχει πατριωτικές θέσεις στα εθνικά και εχθρό τον… εαυτό του για να εκφράσει το σύνολο.

Δύο μέρες αργότερα, στις 6/10 θα σχολιάσει στο προφίλ του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής «Στον Ενικό», που είχε καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη:

Είδα στο τελευταίο μέρος τον Άδωνι, διότι τελείωνα δικόγραφο μήνυσης. Ήταν πολύ καλός. Απλά θα έπρεπε να αμφισβητήσει το «δικαίωμα» του Χατζηνικολάου να βαπτίζει το καλό και το κακό. Ώστε «ακροδεξιά» η πολιτική των κλειστών συνόρων και «προοδευτικό» το μπουρδέλο της Τασίας;

kranidiotis_gia_adoni

Κι όμως, τα θέματα του ύφους και του τρόπου του Αδώνιδος Γεωργιάδου δεν αρκούν πλέον για να κρατούν τον Φαήλο Κρανιδιώτη μακριά του. Έτσι, σε μία σύντομη περιήγησή μας σήμερα σε σελίδες και προφίλ υποψηφίων στο Facebook διαπιστώσαμε ότι σε ομάδα υποστηρικτών του Αδώνιδος με τίτλο «Θέλουμε τον Α. Γεωργιάδη Πρόεδρο της ΝΔ», ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ένας από τους πρώτους που δήλωσαν την υποστήριξή τους.

Μπορεί λοιπόν, πρόσωπα κλειδιά, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μάκης Βορίδης, να αφήνουν να διαρρεύσει ότι θα στηρίξουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης ή ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, άλλοτε ευθαρσώς και άλλοτε εμμέσως πλην σαφώς δίνουν στήριξη στο «outsider» Άδωνι, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δηλώνει χωρίς ενδοιασμούς ότι είναι δεξιός.

failos_supports_adonis

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο τέλος σε διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, όπως πολλοί λένε στα πολιτικά πηγαδάκια. Το βέβαιο είναι ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ έχει ήδη διασπαστεί ανάμεσα στους τουλάχιστον άτολμους λαϊκιστές και προφανώς ανίκανους να αναδείξουν την δεξιά μέσα από το μεγαλύτερο κόμμα της παρατάξεως και στους τολμηρούς, που θέλουν εδώ και τώρα δεξιά στην Νέα Δημοκρατία.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

One thought on “Ο ΦΑΗΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΔΩΝΙ;;;

Αφήστε μια απάντηση