Ουδέν κακόν αμυγές καλού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όπως το Μνημόνιο επιβάλλει μεταρρυθμίσεις έτσι και τα Capital Controls θα επιβάλουν – σύντομα μάλλον – φορολογική συνείδηση στους Έλληνες. Κι αυτό σε μία μεγάλη κλίμακα πολιτών, είτε αυτοί λέγονται καταναλωτές είτε λέγονται ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα, αποτελείται από τα εξής βασικά σημεία:

  • Την επιβολή της χρήσης συσκευών χρέωσης πιστωτικών καρτών σε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
  • Τον καθορισμό πολύ χαμηλού ορίου συναλλαγών με μετρητά, ήτοι 50 ευρώ.
  • Την διατήρηση των Capital Controls.
  • Την ελαχιστοποίηση του κόστους των συσκευών POS για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, βάζοντας στο παιχνίδι και ξένες επιχειρήσεις κατασκευής και εμπορίας POS.
  • Την μείωση των ποσοστών προμηθειών προς τις τράπεζες.
  • Την σύνδεση του αφορολογήτου ορίου μόνο με πληρωμές που γίνονται με πλαστικό χρήμα.
  • Την παροχή έκπτωσης φόρου για συγκεκριμένες δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Για την εκπλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου αναμένεται να διατεθούν στην ελληνική αγορά πάνω από 500.000 συσκευές POS.

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο περιορισμός της κίνησης των μετρητών στην αγορά, καθώς και οι εκπτώσεις που θα παρέχονται σε συγκεκριμένες δαπάνες, όπως π.χ. σε ηλεκτρολόγους, αναμένεται να δημιουργήσει πίεση απέναντι σε φυσικά πρόσωπα που προσφέρουν μαύρη εργασία και στις επιχειρήσεις που τα απασχολούν, καθώς η πληρωμή τους δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί, αν γίνει διατραπεζικά. Αυτό θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να οδηγήσει πολλούς στο άνοιγμα βιβλίων και στην σύσταση επιχειρήσεων με σκοπό να εξακολουθήσουν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και κατ’ επέκτασιν να τους αναγκάσει να δηλώνουν το εισόδημά τους.

Ο δείκτης της ανεργίας με τη σειρά του θα βρεθεί στα πραγματικά του επίπεδα.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση