Το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD δέχεται σήμερα σφοδρές επιθέσεις λόγω ενός φωτο-μοντάζ που παρουσιάζει την Γερμανίδα Καγκελάριο ντυμένη με παραδοσιακή ιρανική ισλαμική μαντήλα και με φόντο το Ράιχσταγκ πλαισιωμένο από μιναρέδες. Η εικόνα προεβλήθη κατά την διάρκεια μίας τηλεοπτικής συζητήσεως με θέμα την προσφυγική κρίση και κατά τους παραγωγούς της εκπομπής είχε σκοπό την σάτιρα.

Αυτή η αιτιολογία βέβαια δεν εμπόδισε μερίδα της γερμανικής κοινωνίας και κυρίως τους αριστερούς να κατηγορήσουν την εκπομπή και το κανάλι για «Ισλαμοφοβία» και για απόπειρα εγέρσεως αντιισλαμικών αισθημάτων. Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Γερμανία, η Αριστερά εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι η αδυναμία εντάξεως στις δυτικές κοινωνίες των μεταναστών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες οφείλεται αποκλειστικά στην ξενοφοβία.

merkel_musslimΣήμερα, η βρετανική TELEGRAPH αναφέρει ότι εκείνο που πυροδότησε την αντίδραση ήταν το γεγονός ότι το φωτο-μοντάζ ομοιάζει με αφίσες που χρησιμοποίησαν οι διαδηλωτές του αντιισλαμικού και αντιμεταναστευτικού κινήματος Πεγκίντα σε πρόσφατη διαδήλωση στην Δρέσδη, όπου συμμετείχαν 9.000 Γερμανοί.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση