ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Μαροκινοί αστυνομικοί θα περιπολούν από την ερχόμενη χρονιά σε ορισμένες περιοχές και προάστια των Βρυξελλών και της Αμβέρσας με σκοπό να παράσχουν υποστήριξη στην βελγική αστυνομία. Οι Μαροκινοί θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε τοποθεσίες όπου υπάρχουν καταγγελίες για την παρουσία και δράση Τζιχαντιστών και εν γένει φανατικών του Ισλάμ, που στρατολογούν μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Βέλγου Υπουργού Εσωτερικών Johan Hambon, οι Μαροκινοί έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να επιλύουν τα προβλήματα. Εν παραλλήλω, κλιμάκιο Βέλγων Αστυνομικών θα περάσουν μερικές εβδομάδες στο Μαρόκο, με σκοπό να αποκτήσουν εκεί μεγαλύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση μουσουλμανικών πληθυσμών.

Η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες αποφάσισε στο τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο δυναμισμό τους ακραίους Ισλαμιστές. Στις αρχές Ιουνίου, συνέλαβε 16 πιθανούς Τζιχαντιστές, κυρίως προερχομένους από την Τσετσενία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εξεθείαζαν τον «Ιερό Πόλεμο» και βάσει στοιχείων της εισαγγελίας είχαν σχέσεις με το ακραίο ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ-Νουσρά.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση