Ένας Συριακής καταγωγής πολίτης ο οποίος συνελήφθη από την Ουγγρική αστυνομία, φέρεται ως ο υποκινητής της επίθεσης Σύριων λαθρομεταναστών σε αστυνομικό συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή Röszke της Ουγγαρίας.

Η επίθεση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου και ο ύποπτος  Ahmed H συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και στην κατοχή του βρέθηκαν επτά διαφορετικά διαβατήρια με έγκριση Σένγκεν. Ο Ισλαμιστής είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, έχει γυναίκα και παιδιά, δικό του σκάφος και κατοικία αξίας 90.000 ευρώ. Η Κυπριακή κυβέρνηση του απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα και σύμφωνα με την Ουγγρική αστυνομία ο ύποπτος είναι μέλος της οργάνωσης Tablighi Jamaat, η οποία και στρατολογεί ισλαμιστές.

Ο Σύριος Ισλαμιστής φέρεται να πήγε στην Ουγγαρία με τις αερογραμμές και στην συνέχεια εέφτασε στα σύνορα και οργάνωσε διαδήλωση των λαθρομεταναστών, οδηγώντας τους μαζί με τον aszír Timea, στο να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.Σύμφωνα με την εφημερίδα Népszabadság οι μυστικές υπηρεσίες της Ουγγαρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είναι μυστικοί πράκτορες του Ισλαμικού κράτους ή άλλων οργανώσεων.

Τμήμα Ειδήσεων Rightnow
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση