Απερρίφθη τελικά ομοφώνως η υποβολή υποψηφιότητος για την προεδρία της ΝΔ του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Σε δελτίο τύπου που εξεδόθη από την Συγγρού ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
  • κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τουλάχιστον μέσω του επισήμου επικοινωνιακού του μέσου που είναι το Twitter δεν έχει ανακοινώσει τίποτε περισσότερο από το ότι θα ζητήσει την συναίνεση των αντιπάλων του και ότι θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού.

Η απόφαση αυτή της Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις τόσο από τους λοιπούς υποψηφίους όσο και από τα περισσότερα υψηλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Νίκος Δένδιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντέδρασαν σχεδόν αυτόματα. Ακόμη και ο γνωστός ως τεχνολογικά αναλφάβητος φίλος του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Μάκης Βορίδης, ο οποίος βισκόταν εκείνη τη στιγμή σε εκδήλωση της Γερμανικής Πρεσβείας, τουΐταρε την διαφωνία του με την απόφαση της ΚΕΦΕ:

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ανακοίνωση από πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση