Μεγάλος αριθμός τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν «λάθη» – Δεν θέλουν οι δανειστές ισοδύναμα για τους φόρους σε αγρότες και την εισφορά αλληλεγγύης, ανησυχούν ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις

Δουλειά πιάνει και πάλι από σήμερα η τρόικα ή σωστότερα το κουαρτέτο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Έτσι, οι θεσμοί θα ασκούν αυτοπρόσωπη εποπτεία στην υλοποίηση των σκληρών μέτρων του τρίτου Μνημονίου, με το βλέμμα, σε πρώτη φάση, στους στόχους και την πορεία του προϋπολογισμού. Θα αρχίσουν να στέλνουν ίσως και από σήμερα στην Αθήνα πολυάριθμα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να αποφευχθούν «λάθη» και αστοχίες στο τρέχον, δύσκολο πρόγραμμα.

Στο μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, κυβερνητικά στελέχη δίνουν μία εικόνα ομαλής πορείας του προϋπολογισμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των δανειστών υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν εφαρμόζονται πλήρως και ενδεχομένως να απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις.

Ηομάδα των ξένων τεχνοκρατών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι στις προηγούμενες αξιολογήσεις και θα υπάρχει ειδικό κλιμάκιο εργασίας για κάθε μεγάλο θέμα του ελληνικού προγράμματος.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το οποίο έχει αναλάβει να παρέχει τεχνική βοήθεια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο -που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα- αλλά και την αναβάθμιση του φορολογικό μηχανισμού. Με το κλιμάκιο αυτό θα γίνει και η διαπραγμάτευση για την εξεύρεση ισοδυνάμων για την ολική ή μερική (μόνο για φροντιστήρια) κατάργηση του 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα για την κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος για τους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των δανειστών είναι αρνητική στα ισοδύναμα μέτρα όσον αφορά τη φορολογία των αγροτών, καθώς και την εισφορά αλληλεγγύης, που πρέπει να ενσωματωθεί στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Rightnow Newsroom
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση