Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προκαλέσει σε σύντομο χρονικό έναν άνευ προηγουμένου όλεθρο στην ελληνική οικονομία, με την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα να έχει πληγεί – φαινομενικά τουλάχιστον – ανεπανόρθωτα, με νέο αρχηγό – έστω και προσωρινό, χαίροντα γενικότερης σύμπνοιας εσωκομματικά και με την παράδοση να θέλει τα αντιπολιτευτικά κόμματα να ισχυροποιούνται έναντι των κυβερνόντων, η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν αύξησε την δύναμή της ούτε κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

Η πολιτική της συναίνεσης, οι εξαγγελίες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι προκήρυξη μετακινήσεως προς το «μεταρρυθμιστικό κέντρο» δεν άρεσαν στους δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι, ως φαίνεται, θα προτιμούσαν μία συγκρουσιακή πολιτική. Σ’ αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι αρχηγικές δηλώσεις Βορίδη εχθές και σήμερα, ο οποίος υποστήριξε ότι «η επικοινωνιακή καμπάνια της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος», προσθέτοντας ότι «παρήγαγε πολιτική νομιμοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Γίνεται πλέον σαφές ότι οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα θα επισπευσθούν και ότι ο Μάκης Βορίδης θα είναι ένας εκ των διεκδικητών.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση