Ξέρω, αν δεν δέχομαι πως το σύνολο ή το μεγαλύτερο σύνολο, των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη παράνομα είναι πρόσφυγες, τότε είμαι ένα αδίστακτο κτήνος. Ωστόσο δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ορισμένα πράγματα.

Σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το ποσοστό των ατόμων που εισέρχονται στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 160.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην χώρα. Το 72% των προσφύγων που ήρθαν στην Ευρώπη είναι άντρες (καημένα γυναικόπαιδα). Το 50% όσων εισήλθαν στην Ευρώπη είναι Σύριοι, το 13% Αφγανοί, 8% Ερυθραίοι, 4% Νιγηριανοί, 3% Σομαλοί, 3% Ιρακινοί, 3% Πακιστανοί, 2% Σουδανοί, 1% Μπαγκλαντεσιανοί, 1% από την Γκάμπια. Στην Ελλάδα το 82% είναι Σύριοι, 14% Αφγανοί, 3% Ιρακινοί. Προσωπικά δεν πιστεύω πως αυτές οι στατιστικές είναι αληθινές, αφενός διότι θεωρώ πως είναι δύσκολο να καταμετρηθούν πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί, αφετέρου διότι είμαι βέβαιος, δίχως να μπορώ να το αποδείξω, πως τα νούμερα αυτά είναι μαγειρεμένα.

refugees_stats

Την ίδια ώρα μίντια, πολιτικοί, καλλιτέχνες, celebrities, ιερείς και όχι μόνο, βομβαρδίζουν τον μέσο Ευρωπαίο με την ισχυρότατη λέξη «πρόσφυγες». Μια ολομέτωπη επίθεση στο συναίσθημα, συνοδευόμενη με φωτογραφίες νεκρών παιδιών, ταλαιπωρημένων γυναικών και μωρών που κλαίνε στην μέση του πουθενά. Επιθέσεις στο συναίσθημα με επιχειρήματα βασισμένα σε ιστορικά συμβάντα άσχετα με την είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, όπως η ύπαρξη Ελλήνων προσφύγων στην Συρία, η Μικρασιατική καταστροφή, η Αμερικανική εξωτερική πολιτική κλπ. Ο Χριστιανικός τρόπος σκέψης, η συμπόνια και η φιλανθρωπία επιστρατεύονται με τον Πάπα να ζητάει να ανοίξουν οι Καθολικοί τα σπίτια τους για τους «πρόσφυγες» και με τον Πατριάρχη των Ορθόδοξων να ευχαριστεί όσους στηρίζουν την αθρόα είσοδο αλλογενών και αλλοθρήσκων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο πολιτικός κόσμος, διεθνιστικός σχεδόν σε όλο του το φάσμα, βλέπει τις στατιστικές να διορθώνονται. Νέος πληθυσμός για την Ευρώπη σου λέει, νέες γέννες, νέοι εργάτες, θα σωθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Ευρώπη χάνει λοιπόν τον χαρακτήρα της. Πολιτικά κανείς δεν έθεσε το ζήτημα ενός παν-Ευρωπαϊκού δημοψηφίσματος σχετικά με το ζήτημα. Η δημογραφία της Ευρώπης έχει αποκοπεί από την Εθνοτική καταγωγή των Ευρωπαίων, η διεθνιστική προπαγάνδα κάνει την Ανατολική Γερμανία να μοιάζει με γατάκι, ο Χριστιανικός χαρακτήρας της Ευρώπης τίθεται σε αμφισβήτηση στον βωμό μιας ψεύτικης φιλανθρωπίας και συμπόνιας και η Ε.Ε αντί να εισβάλει στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική, αποκαθιστώντας την τάξη, καταστρέφοντας τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και παραδίδοντας στους ντόπιους την πατρίδα τους, μετατρέπεται σε υποχείριο της Αριστερίστικης ιδεολογίας.

Θάνος Γκουρνέλος
Ο Θάνος Γκουρνέλος έχει σπουδάσει πληροφορική και είναι συνεκδότης του περιοδικού PATRIA.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση