Η πρώτη κατασκήνωση εσωτερικών προσφύγων παραδόθηκε προς χρήση από Ρώσους μηχανικούς σε ένα σημείο αρκετά ασφαλές και μακριά από τον μαινόμενο εμφύλιο πόλεμο. Κατά τα τελευταία τέσσαρα χρόνια περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της Συρίας έχει εκτοπισθεί.

Η κατασκήνωση δημιουργήθηκε σε μία πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, 40 χλμ. από την κοντυνότερη εμπόλεμο ζώνη. Η περιοχή θεωρείται ασφαλής για μία περιοχή που βρίσκεται εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων από τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι εγκαταστάσεις, που μπορούν να εξυπηρετήσουν 500 πρόσφυγες αποτελούνται από 25 στρατιωτικές σκηνές, άρτια εξοπλισμένες για διαμονή, μία υπαίθρια κουζίνα, μία καντίνα, λουτρά, δύο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και μία δεξαμενή νερού. Τα αντίσκηνα είναι εξοπλισμένα με κλίνες και σύστημα θέρμανσης για ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των προσφύγων αυξηθεί, η εγκατάσταση είναι έτοιμη να υποστηρίξει μέχρι και 1.000 άτομα.

Όλα τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης παραδόθηκαν στο αεροδρόμιο της Λατάκια στις 12 Σεπτεμβρίου με ένα ρωσικό Antonov An-124. Η πτήση αυτή μετέφερε επίσης 50.000 σκεύη και 15 τόνους τρόφιμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Λατάκια 30 τέτοιες πτήσεις. Μόνο οι δύο τελευταίες έχουν παραδόσει συνολικά 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, 4 χρόνια πολέμου στην Συρία έχουν εκτοπίσει πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας. 4 εκατομμύρια έχουν αποδράσει στο εξωτερικό, 1,9 εκ. στην Τουρκία, 1,2 εκ. στον Λίβανο, 650.000 στην Ιορδανία, 250.000 στο Ιράκ και πάνω από 130.000 στην Αίγυπτο. Την ίδια στιγμή τα Ηνωμένα Έθνη ισχυρίζονται ότι περί τα 6,5 εκ. άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εντός των ορίων της Συρίας, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μετακινήθηκε ή μετακινείται προς την Ευρώπη, προκαλώντας απερίγραπτο χάος.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση