Προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Η δημοσκόπηση έγινε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ένα μέρος της διεξήχθη μετά το χτεσινοβραδινό ντιμπέιτ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Στην τρίτη θέση, ισοδυναμούν με 6,5% Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 5%, η ΛΑΕ με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και οι ΑΝΕΛ με 2%.Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας κατά 36% έναντι 34% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη – και οι δύο έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα από την προηγούμενη βδομάδα.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε ποσοστό 58% ενώ της ΝΔ σε ποσοστό 81%.

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση