Ο αυστριακός στρατός κατευθύνεται ήδη στα σύνορα με σκοπό να συμβάλει στους αυστηρότερους ελέγχους και την εξομάλυνση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τον καγκελάριο της χώρας.

Τουλάχιστον 2.200 στρατιώτες θα υποστηρίξουν την Αστυνομία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος στα σύνορα. Οι στρατιώτες θα καλούνται όποτε απαιτείται η βοήθειά τους, δηλώνει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν στην εφημερίδα «Krone».

«Αν η Γερμανία διενεργεί συνοριακούς ελέγχους, πρέπει και Αυστρία αυτόματα να ενισχύσει τους δικούς της συνοριακούς ελέγχους», δήλωσε ο αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μιτερλένερ σε μια κοινή συνέντευξη τύπου με τον καγκελάριο της Αυστρίας. «Αυτό κάνουμε τώρα.»

Χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες συνεχίζουν να μετακινούνται από την Ουγγαρία στην Αυστρία. Η Αυστριακή Αστυνομία δήλωσε στο Πρακτορείο Reuters ότι 8.400 άνθρωποι έχουν καταφτάσει στην χώρα μόνον την Κυριακή.

«Η ροή των προσφύγων παραμένει εξαιρετικά υψηλή», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας. «Δεν νομίζω ότι θα ήμουν υπερβολικός αν έλεγα ότι θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 10.000, αν συνεχίσουμε έτσι.»

Σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, κος Γκέραλντ Πανγκλ ανέφερε στο Associated Press ότι περί τους 14.000 ανθρώπους είχαν φτάσει στην πόλη του Νίκελσντορφ την Κυριακή και περίπου 2.500 τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Νωρίτερα, η εταιρεία διαχείρισης των αυστριακών αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωνε ότι ο αυτοκινητόδρομος A4 που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία, στην περιοχή της πόλεως Νίκελσντορφ, όπου χιλιάδες λαθρομεταναστών έχουν εγκλωβιστεί κατευθυνόμενοι προς Γερμανία, είχε κλείσει. Ωστόσο, ο δρόμος ξανάνοιξε λίγο μετά, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «αν ξαναθεαθούν πεζοί στον αυτοκινητόδρομο, η Αστυνομία θα τον ξανακλείσει».

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση