ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εν όψει της κορύφωσης του προσφυγικού κύματος που διασχίζει την Ευρώπη, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει τους ελέγχους στα γερμανοαυστριακά σύνορα. Η σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο κρατών έχει διακοπεί από το απόγευμα, ενώ ήδη εκατοντάδες ομοσπονδιακών αστυνομικών έχουν αποσταλεί στην Βαυαρία για να βοηθήσουν την κυβέρνηση του τοπικού κρατιδίου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι έλεγχοι στα σύνορα αναμένεται να διευκολύνουν την ταυτοποίηση των προσφύγων.

«Η Γερμανία διενεργεί αυτή τη στιγμή προσωρινά συνοριακούς ελέγχους. Σκοπός του μέτρου είναι να περιοριστεί το μεταναστευτικό κύμα, ώστε να επανέλθουμε σε μία τακτική διαδικασία», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέ. «Για λόγους ασφαλείας είναι επίσης απαραίτητη η αναστολή της ισχύως της Συνθήκης του Σένγκεν», τόνισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ο ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μόνο στην αυστριακή τοποθεσία Νίκελσντορφ, πάνω στα αυστροουγγρικά σύνορα πέρασαν σήμερα τα σύνορα παράνομα εκατοντάδες προσφύγων και λαθρομεταναστών. Η αναμενόμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στα ουγγροσερβικά σύνορα, έχει εντείνει ιδιαιτέρως την μετακίνηση προσφύγων προς την Γερμανία. Ήδη σήμερα εκτιμάται ότι πέρασαν τα σύνορα προς Αυστρία περί τους 5.000 πρόσφυγες.

«Κατά τους ελέγχους στα σύνορα αναμένεται να διαπιστωθεί, ποιοι από τους λαθρομετανάστες κατάγονται από την Συρία, ποιοι από το Αφγανιστάν και ποιοι από το Βόρειο Ιράκ», προσέθεσε ο κος Ντε Μεζιέ. Εν αντιθέσει με πρόσφυγες από τα Βαλκάνια, αυτές οι εθνικότητες προσφύγουν λαμβάνουν κατά κανόνα και ανεξαιρέτως Άσυλο στην Γερμανία. Ωστόσο, στην κορυφή του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας συζητάται ότι η Γερμανία θα έπρεπε εν όψει του τεραστίου αριθμού προσφύγων να κάνει ένα «διάλειμμα». Η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, αποτελεί και ένα μήνυμα ότι η Γερμανία δεν έχει απεριόριστη ανοχή στις μεταναστευτικές ροές.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση