Κορυφαίοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων θέλουν να κινήσουν μία εκστρατεία υπέρ της «Λαϊκής Ανυπακοής» κατά της οικονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης. Οι συνυπογράφοντες γύρω από τον τέως Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος, Γιάνη Βαρουφάκη και τον πάλαι ποτέ αρχηγό του κόμματος «Die Linke» (και παλαιότερα της SPD) Όσκαρ Λαφοντέν προτείνουν την διοργάνωση «διεθνούς συναντήσεως κορυφής για ένα Plan B για την Ευρώπη». «Το Ευρώ έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και οικονομικής ηγεμονίας μίας μικρής ευρωπαϊκής ελίτ», αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου που απεστάλη στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου.

Οι συντάκτες επρόκειτο σήμερα Σάββατο να απευθυνθούν για υποστήριξη στους παρευρισκόμενους στο αριστερό λαϊκό φεστιβάλ «Fête de l’Humanité» που γίνεται στο Παρίσι. Στο παραπάνω δελτίο τύπου επικρίνουν την στάση των μελών της Ευρωζώνης έναντι της Ελλάδος και απαιτούν επανεξέταση και αναδιαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών Συμφωνιών.

Μέχρι να γίνει αυτό «απειλούν» με Plan B, την «Λαϊκή Ανυπακοή» δηλαδή «απέναντι σε εσκεμμένες ευρωπαϊκές πρακτικές». Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, στο πλαίσιο αυτού του πλάνου περιλαμβάνονται «η εισαγωγή ενός παραλλήλου συστήματος πληρωμών, παράλληλα νομίσματα, ψηφιοποιημένες ευρωσυναλλαγές και η μετατροπή του Ευρώ σε ένα (δημοκρατικό) κοινό νόμισμα».

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής, οι «Ανηπάκουοι» δεν φάνηκαν στο παριζιάνικο φεστιβάλ, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το δελτίο εγράφη από τον κύριο Βαρουφάκη και λοιπών φίλων του από το χαβιαροαριστερό ευρωπαϊκό τζετ-σετ σε κάποια πολυτελή βίλα ελληνικής νήσου ή σε κάποιο «απαρτμάν» του Τροκαντερό, μεταξύ εκλεκτού καμπανίτου, χαβιαρίου, ταρτάρ και ροκφόρ, με τα οποία τον τιμωρούσε ο πατήρ του μικρό, όταν ήταν… «ανυπάκουος».

Το πάρτι κράτησε, φαίνεται, μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί κι έτσι δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη…

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση