Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προειδοποιεί για συλλήψεις προσφύγων και λαθρομεταναστων και καταδεικνύει την Ελλάδα ως υπεύθυνη για το μεταναστευτικό κύμα.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η βαβαρική Süddeutsche Zeitung, η ουγγρική κυβέρνηση δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αναθέσει στον στρατό την φύλαξη των συνόρων της. Αν συμβεί αυτό, θα συλλαμβάνεται άμεσα κάθε μετανάστης που δεν θα διαθέτει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά για την παραμονή του στην χώρα έγγραφα.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν στην Βουδαπέστη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. «Δεν μπορούμε πλέον απλά να τους συνοδεύουμε ευγενικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα», δήλωσε ο κος Όρμπαν. Οι πρόσφυγες παραβίασαν τις προηγούμενες ημέρες τον ουγγρικό νόμο και δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές. Όρμπαν και Βέμπερ τόνισαν από κοινού, ότι η Ε.Ε. πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει το ουγγρικό υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει, εάν θα θέσει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ανεξαρτήτως αυτού, στις 21 Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει και το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, εάν πρέπει ο Στρατός να συνταχθεί στα Σύνορα, στην περίπτωσση που δεν κηρυχθεί κατάσταση κρίσεως ή εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Βίκτωρ Όρμπαν ονόμασε την Ελλάδα ως την μοναδική υπεύθυνη για την εξάπλωση του προσφυγικού κύματος στην Ευρώπη. «Αν η Ελλάδα δεν προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, πρέπει να το κάνουμε εμείς», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Ουγγαρία αυστηροποίησε το μεταναστευτικό της δίκαιο. Πλέον η παράνομη είσοδος στην χώρα δεν αποτελεί απλή παράβαση αλλά ποινικό αδίκημα.

Right Now
Το Rightnow είναι μία αδέσμευτη ενημερωτική πύλη της Νέας Ελληνικής Δεξιάς.

Σχετικά Δημοσιεύματα

Αφήστε μια απάντηση